EXTERNE

ULTIMA ORĂ: Atac TERORIST într-o moschee din Norvegia


ULTIMA ORĂ: Atac TERORIST într-o moschee din Norvegia

E.Ş. | 2019-08-11 14:53

Atac armat la o moschee din Norvegia, în apropiere de Oslo. Un tânăr a deschis focul şi a rănit o femeie de 75 de ani, înainte să fie imobilizat de ceilalţi credincioşi şi arestat. Atacul armat este tratat drept „o tentativă de act terorist", a anunţat duminică poliţia, informează dpa.

"Ancheta a arătat că atacatorul are opinii de extremă dreapta", a declarat Rune Skjold, de la poliţia din Oslo, citat de Agerpres. 

Skjold a explicat că suspectul şi-a exprimat sprijinul pentru Vidkun Quisling (Vidkun Abraham Lauritz Jonsson Quisling care, la 9 aprilie 1940, în contextul invaziei germane a Norvegiei, a preluat cu forţa puterea printr-o lovitură de stat sprijinită de Germania nazistă - n.r.) şi are atitudini antiimigraţie. 

Pentru moment, individul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor şi pentru crimă, nu şi pentru terorism, a adăugat Skjold.

La câteva ore după atac, a fost descoperit cadavrul unei tinere, rudă a atacatorului, care este bănuit că a ucis-o, a anunţat poliţia.

Directorul centrului islamic de care aparţine lăcaşul de cult a precizat presei că individul era îmbrăcat într-o uniformă neagră, purta cască şi vestă antiglonţ. Avea la el două puşti şi un pistol. A dat buzna în moschee, spărgând uşa de sticlă, şi a început să tragă. Înăuntru erau doar trei persoane. Cineva din exterior a chemat poliţia, după ce a auzit zgomot de focuri de armă.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.