EXTERNE

Turcia, anunț final despre atacurile din nordul Siriei. Ce decizie a luat Erdogan


Turcia, anunț final despre atacurile din nordul Siriei. Ce decizie a luat Erdogan

Z.P. | 2019-10-23 10:33

Turcia și-a anunțat hotărârea finală cu privire la atacurile din nordul Siriei îndreptate împotriva kurzilor.

Turcia "nu are nevoie" să reia ofensiva împotriva forţelor kurde din nordul Siriei deoarece acestea s-au retras din zonele de frontieră, a anunţat marţi seara ministerul apărării de la Ankara, informează miercuri AFP.

"În acest stadiu, nu este nevoie să conducem o nouă operaţiune", se arată într-un comunicat al ministerului turc al apărării.

Turcia a lansat pe 9 octombrie o ofensivă în nordul Siriei intitulată "Izvorul Păcii", operaţiune ce a vizat miliţia kurdă siriană a Unităţilor de Protecţie a Poporului (YPG), pe care Ankara o consideră o grupare teroristă.

În urma unui acord încheiat de preşedintele Erdogan cu vicepreşedintele american Mike Pence, ce prevede crearea unei zone de securitate în nordul Siriei, Ankara a acceptat pe 17 octombrie să îşi suspende ofensiva timp de 5 zile, termen care a expirat marţi, la ora 19:00 GMT.

"La încheierea perioadei de 120 de ore, SUA au anunţat că s-a încheiat retragerea YPG din zonă", se precizează în comunicat.

Conform unei surse diplomatice turce, retragerea kurzilor a fost confirmată telefonic de secretarul de stat american Mike Pompeo omologului turc Mevlut Cavusoglu.

Anunţul survine pe fondul convenirii, marţi, de către preşedinţii Putin şi Erdogan, a realizării împreună a controlului frontierei turco-siriene.Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
02 Noi 2019

Foarte bine a facut Trump ca s-a retras din Siria.Sa-si spele rufele in familie toate sectele si triburile care se razboiesc intre ele de sute de ani,fara sa mai implice si pe altii in ciorba lor.Exact cum s-a distrus fostul URSS in Afghanistan asa o sa se distruga toti prostii care se mai implica in Siria si IRak.probabil urmatorul care va cadea victima va fi chiar Erdogan.In caz de conflict pe scara larga Turcia nu se mai poate baza pe NATO si va trebui sa se descurce pe cont propriu si cu arabii si cu rusii si cu evreii.Adica exact ca o hiena care vrea sa se bata si cu leul si cu tigrul si cu leopardul si cu crocodilul in acelasi timp...ha ha ha..Erdogan va fi mancat in 3 secunde la micul dejun ca un fel de shish-kebab.....prea mult tupeu si prea mic creierul acestei hiene.Probabil ca in viitorul apropiat turcii vor alege pe altcineva in locul lui..daca nu va fi deja prea tarziu.DAVAI CEAS DAVAI PALTON...ha ha ha o sa ocupe rusii toata Turcia
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
03 Noi 2019

in premiera mondiala fac un anunt-TIC-TAC....in cel mult 6luni Erdogan si grupul lui politic dispare complet din politica.........ramane de vazut cati o sa traga dupa el in mocirla exact ca CEAusESCU in decembrie 1989.cine are curaj sa parieze cu mine
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.