EXTERNE

TRAGEDIE în Republica Moldova: Un bloc cu nouă etaje s-a PRĂBUȘIT


TRAGEDIE în Republica Moldova: Un bloc cu nouă etaje s-a PRĂBUȘIT

E.Ş. | 2019-06-19 23:47

Un bloc de nouă etaje s-a prăbuşit miercuri seara în oraşul Otaci din Republica Moldova, iar 46 de persoane, inclusiv 11 copii, au fost evacuate înainte de prăbuşirea imobilului, informează site-ul publika.md.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat informaţia şi a adăugat că nicio persoană nu a avut de suferit în urma prăbuşirii blocului.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 21:30 (21:30, ora României).

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că locatarii sunt în siguranţă. „Vreau să informez presa şi toţi cetăţenii în legătură cu prăbuşirea unui bloc cu 9 etaje din Otaci - din informaţia prezentată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, oamenii au fost evacuaţi înainte de prăbuşire şi acum sunt în siguranţă.”, a anunţat ea.

Totodată, premierul moldovean a anunţat că Guvernul va căuta modalităţi pentru a-i ajuta pe locatari. „Locatarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost realocaţi într-un spaţiu sigur. La faţa locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în şedinţa guvernului, vom discuta despre modalităţile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit şi au rămas fără locuinţe şi vom iniţia o investigaţie a accidentului produs”, a mai spus Maia Sandu.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.