EXTERNE

Statul Islamic confirmă MOARTEA lui Abu Bakr al-Baghdadi. Cine a fost desemnat LIDER


Statul Islamic confirmă MOARTEA lui Abu Bakr al-Baghdadi. Cine a fost desemnat LIDER

Z.P. | 2019-10-31 18:02

Statul Islamic (SI) a confirmat joi moartea liderului său Abu Bakr al-Baghdadi, anunţată de Statele Unite, care au efectuat în noaptea de sâmbărtă spre duminică un raid în nord-estul Siriei şi a anunţat un succesor al acestuia, Abu Ibrahim Al-Hashimi Al-Qurashi.

ISIS îl anunță ca succes al acestuia pe Abi Ibrahim Al-Hachimi Al-Qourachi.

Președintele Statelor Unite a anunțat, duminică, în cadrul unui discurs susținut la Casa Albă, că liderul grupării teroriste Stat Islamic a murit în urma unui raid executat „impecabil”, a susținut liderul de la Casa Albă. Potrivit lui Donald Trump, pregătirile pentru operațiune „foarte periculoasă” au început în urmă cu 2 săptămâni.

Potrivit presei americane, teroristul și-a detonat o centură încărcată cu explozivi în momentul în care a conștientizat că este încercuit.

Locotenenți de-ai liderului ISIS au fost, de asemenea, uciși în operațiune.

„Lumea în care trăim este, acum, una mai sigură”, a adăugat președintele SUA, citat de europafm.ro.

În numele SUA, Donald Trump a mulțumit Rusiei, Turciei, Irakului, poporului sirian și milițiilor kurde pentru sprijinul oferit, de-a lungul timpului, împotriva ISIS.

Născut în 1971, Abu Bakr al-Baghdadi, al cărui nume real era Ibrahim Awwad Ibrahim al Badri, a anunțat, în 2014, crearea unui „califat” întins pe vaste regiuni din Siria și Irak, țări măcinate de conflicte armate.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.