EXTERNE

Rușii pot primi până la cinci ani de închisoare pentru fake news în contextul COVID-19


Rușii pot primi până la cinci ani de închisoare pentru fake news în contextul COVID-19

Z.P. | 2020-03-31 13:00

Deputaţii ruşi urmează să aprobe marţi un proiect de lege ce prevede sancţiuni severe, de până la cinci ani de închisoare, pentru difuzarea de informaţii false cu privire la noul tip de coronavirus, informează AFP, potrivit Agerpres

Parlamentarii au votat deja textul în prima şi a doua lectură marţi dimineaţa, iar a treia şi ultima lectură era aşteptată în timpul zilei.

Textul prevede ca o persoană recunoscută ca fiind vinovată de difuzarea de informaţii "intenţionat false" care au dus la moartea unei persoane sau au avut consecinţe grave riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare şi o amendă de 2 milioane de ruble (23.000 de euro).

Proiectul prevede de asemenea pedepsirea cu până la trei ani de închisoare şi o amendă de 1,5 milioane de ruble (17.300 de euro) dacă difuzarea de informaţii a adus prejudicii sănătăţii altei persoane.

Aceste propuneri fac parte dintr-un pachet legislativ ce prevede de asemenea pedepse întărite împotriva persoanelor care nu respectă izolarea prevăzută pentru limitarea propagării COVID-19.

La ora actuală, Rusia a înregistrat 1.836 de cazuri de contaminare şi 9 morţi.

Luni, capitala rusă Moscova şi cei 12 milioane de locuitori ai săi, conform datelor oficiale, au intrat în carantină generală şi alte peste 10 regiuni ale ţării au adoptat o astfel de măsură.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.