EXTERNE

România, învinsă, i-a felicitat pe noii membri nepermanenţi aleşi în Consiliul de Securitate


România, învinsă, i-a felicitat pe noii membri nepermanenţi aleşi în Consiliul de Securitate

Z.P. | 2019-06-08 10:01

Misiunea Permanentă a României pe lângă ONU a felicitat într-o postare pe Twitter statele alese vineri, la New York, ca membri nepermanenţi în Consiliul de Securitate pentru perioada 2020-2021.

Totodată, misiunea diplomatică a României pe lângă Naţiunile Unite şi-a reiterat angajamentul faţă de valorile onusiene: "România va continua angajamentul său pe termen lung pentru pace, justiţie şi dezvoltare".

Estonia şi arhipelagul caraibian Saint Vincent şi Grenadine au fost alese de Adunarea Generală a ONU în defavoarea România şi a Salvadorului. Estonia a avut nevoie de două tururi pentru a învinge România, obţinând în al doilea tur 132 de voturi, faţă de 58, cât a primit România. Saint Vincent şi Grenadine a obţinut 185 de voturi.

Au mai fost alese Tunisia şi Niger, ţări fără concurenţă pentru cele două posturi ce revin continentului african. Vietnamul, candidat unic, a fost ales pentru regiunea Asia-Pacific.

Consiliul de Securitate al ONU este format din cinci membri permanenţi şi zece nepermanenţi, dintre care jumătate se schimbă în fiecare an.Parerea ta...

Doresc sa comentez


Citeste si...

(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.