EXTERNE

Prințul PHILIP, soțul reginei ELISABETA a II-a, a împlinit 98 de ani


Prințul PHILIP, soțul reginei ELISABETA a II-a, a împlinit 98 de ani

Z.P. | 2019-06-10 14:48

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a de peste şapte decenii - cel mai longeviv consort din istoria Mării Britanii - împlineşte luni 98 de ani, relatează Press Association, preluată de Agerpres.

Palatul Buckingham, Palatul Kensington, Clarence House - reşedinţa oficială a prinţului Charles şi a soţiei sale Camilla, din centrul Londrei -, şi contul oficial de Twitter al ducelui de York au transmis urări cu ocazia zilei de naştere a ducelui de Edinburgh.

Prinţul Philip, care este căsătorit cu regina Elisabeta a II-a de mai bine de 71 de ani, se apropie de cea de-a 100-a aniversare, în 2021.

Salve de tun vor fi trase luni după-amiază în onoarea ducelui de Edinburgh de către artileria regală, în Parcul Hyde din Londra.

După cum era de aşteptat, prinţul Philip, care s-a retras din funcţiile publice în 2017, nu a participat la evenimentele oficiale organizate cu ocazia vizitei de stat de săptămâna trecută a preşedintelui american Donald Trump şi a soţiei sale Melania.

El le-a trimis o jachetă personalizată Air Force One drept cadou preşedintelui Trump şi primei doamne a Statelor Unite.

Prinţul Philip îşi petrece majoritatea timpului la Wood Farm, pe domeniul regal Sandringham din Norfolk, unde citeşte, pictează şi se întâlneşte cu prietenii.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.