EXTERNE

Președintele SUA face pași în spate. Juncker anunță: Trump va critica puțin, dar nu vor exista taxe vamale asupra automobilelor


Președintele SUA face pași în spate. Juncker anunță: Trump va critica puțin, dar nu vor exista taxe vamale asupra automobilelor

Z.P. | 2019-11-08 14:24

Preşedintele la final de mandat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se declară încrezător că preşedintele american Donald Trump nu va impune în următoarele zile noi tarife vamale asupra importurilor de automobile europene, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Trump va critica puţin, dar nu vor exista taxe vamale (suplimentare - n.r.) asupra automobilelor", a declarat Juncker pentru cotidianul german Süddeutsche Zeitung, într-un interviu apărut în ediţia sa de vineri.

"Nu o va face", a dat asigurări preşedintele în exerciţiu al CE, adăugând adresându-i-se jurnalistului care l-a intervievat: "Vorbiţi cu un om foarte informat".

SUA ar urma să decidă până la mijlocul lunii noiembrie dacă vor creşte sau nu tarifele vamale asupra automobilelor şi componentelor auto provenite din Uniunea Europeană.

În mai, Donald Trump a amânat cu şase luni, până la mijlocul lunii noiembrie, decizia asupra impunerii unor astfel de taxe suplimentare.

Dacă vor fi adoptate, aceste măsuri îi vor afecta în primul rând pe constructorii germani ca Volkswagen, BMW sau Daimler.

La 3 noiembrie, secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross, a lăsat de înţeles că SUA ar putea să nu fie nevoite să impună noi taxe vamale asupra importurilor auto.

"Sperăm că negocierile pe care le-am avut cu companii individuale pe subiectul proiectelor lor de investiţii vor fi suficient de fructuoase pentru a nu fi necesar de a pune în aplicare" planul de noi taxe, a declarat Ross la Bloomberg Television.

"Am avut discuţii foarte bune cu prietenii noştri europeni, japonezi şi coreeni, reprezentanţii principalelor sectoare ale producţiei auto", a subliniat secretarul american al Comerţului.Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
21 Noi 2019

Marii constructori de masini din Europa sunt foarte apreciati de americani-e clar ca nu vor fi taxe puse de americani pe masini.Dar oricum standardele sunt extrem de diferite intre USA si Europa practic masinile vandute de producatorii europeni in USA sunt mai bine echipate decat cele europene si culmea pretul de vanzare in USA e mai mic comparativ cu cele vandute in Europa.probabil e vorba de alte chestii care compenseaza pretul
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.