EXTERNE

Pentru a evita durerosul sentiment al pandemiei: Cum s-a izolat regele Thailandei cu 20 de FEMEI


Pentru a evita durerosul sentiment al pandemiei: Cum s-a izolat regele Thailandei cu 20 de FEMEI

Eliza Popa | 2020-03-28 20:59

Regele Maha Vajiralongkorn al Thailandei (67 de ani) a închiriat fiecare cameră a unui hotel din Germania pentru el, pentru haremul său format din 20 de femei și pentru servitorii săi. Așa a vrut să evite acest dureros sentiment al pandemiei, care a adus după sine izolarea…

Deși majoritatea hotelurilor germane s-au închis din cauza pandemiei, Grand Hotel Sonnenbichl a solicitat și a primit un permis special pentru adăpostirea regelui și a companiei sale, potrivit honey.nine.com.au. Situat la poalele Alpilor, Grand Hotel Sonnenbichl are cinci stele, o vedere panoramică a zonei montane acoperite cu zăpadă și acces la pârtiile de schi private.

#WhyDoWeNeedAKing

Confirmând că niciunui alt invitat nu i-a fost permis să stea la hotel, un purtător de cuvânt al primăriei din Garmisch-Partenkirchen a spus că „s-a făcut o excepţie pentru Grand Hotel Sonnenbichl, deoarece oaspeţii sunt un grup omogen, care nu interacţionează cu alte persoane”.

Se presupune că regele a trimis 119 servitori înapoi la Bangkok, deoarece erau suspectaţi de coronavirus. Deşi insultarea monarhiei din Thailanda este o infracţiune pedepsită cu până la 15 ani de închisoare, hashtagul #WhyDoWeNeedAKing (De ce avem nevoie de rege?) a fost folosit de peste 1,2 milioane de ori în 24 de ore. Thailanda are în prezent 934 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care patru au fost fatale. A fost prima ţară din afara Chinei care a înregistrat un caz de virus în ianuarie.

S-a întors în Thailanda ca pilot militar

Născut în 1952 la Bangkok, Vajiralongkorn este singurul fiu al regelui Bhumibol și al reginei Sirikit, potrivit Time. Și-a petrecut cea mai mare parte din adolescență și tinerețe în școli din Europa și Australia, unde a absolvit Royal Military College.

Având o carieră în forțele armate, Vajiralongkorn s-a întors în Thailanda ca pilot militar. A învățat în Statele Unite să piloteze și a făcut o pasiune pentru asta. Ca prințul moștenitor a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul anilor. Se crede chiar că cei mai mulți dintre thailandezi ar preferă ca sora să mai mică, prințesă Maha Chakri Sirindhorn, în vârstă de 61 de ani, să preia tronul, cu toate că femeile nu sunt incluse în linia de succesiune a monarhiei thailandeze.

Foto: Washington TimesParerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.