EXTERNE

NOU bilanţ după prăbuşirea blocului din Istanbul: 18 MORȚI


NOU bilanţ după prăbuşirea blocului din Istanbul: 18 MORȚI

Z.P. | 2019-02-09 20:52

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia trebuie să tragă învăţăminte după prăbuşirea unui imobil cu opt etaje, miercuri, la Istanbul. Potrivit unui nou bilanţ, în urma surpării clădirii au murit 18 persoane, relatează AFP.

Sâmbătă, ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a anunţat că bilanţul prăbuşirii clădirii este de 18 morţi şi 14 răniţi.

Preşedintele Erdogan a vizitat la spital persoanele care au fost rănite după surparea imobilului, iar apoi a participat la înmormântarea a nouă membri ai unei familii, care şi-au pierdut viaţa în incident.

“Asta se întâmplă pentru că aceste imobile au fost construite ilegal, doar pentru a se câştiga bani”, a spus preşedintele turc, menţionând că toate clădirile din zonă sunt inspectate pentru a se vedea dacă mai există vreun pericol, potrivit News.ro.

Clădirea rezidenţială de opt etaje s-a prăbuşit, miercuri, în districtul Kartal, din Istanbul. Imobilul avea 14 apartamente şi trei magazine. La adresa respectivă erau înregistrate 43 de persoane.Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
09 Feb 2019

am vazut si eu o faza similara cand a fost cutremurul in Turcia,au cazut foarte multe case identice aparent constructii noi care erau construite pe un deal..si am intrebat un turc care e chestia cu ele..si mi-a spus exact asa,ca au fost facute la mare urgenta de o firma doar cu minime materiale de tip BCA si fara structura de fier-beton si fundatie,initial erau gandite ca si case de vacanta dar lumea s-a mutat in ele de-a binelea si la primul cutremur mai serios au cazut zeci de case facute de mantuiala.Tot asa erau facute ilegal fara autorizatie si construite doar pentru a obtine repede cat mai mult profit din vanzarea caselor de catre un afacerist imobiliar
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.