EXTERNE

MĂRTURII sfâșietoare din spitalele Italiei: ”E un tsunami pe care nu pot să-l opresc”


MĂRTURII sfâșietoare din spitalele Italiei: ”E un tsunami pe care nu pot să-l opresc”

E.Ş. | 2020-03-20 23:59

Francesca Cortellaro, medic ATI la „San Carlo Borromeo” din Milano, vorbeşte despre iadul din reanimările spitalelor, în condiţiile în care Italia se confruntă cu cel mai grav focar de coronavirus din Europa.

„Știţi ce e cel mai dramatic? Să vezi pacienții murind singuri şi să-i auzi cum te roagă să-i ajuţi să-şi ia la revedere de la copiii și de la nepoții lor”, le-a mărturisit dr. Cortellaro jurnaliştilor de la Il Giornale

În camera de urgenţă a spitalului, pacienţii confirmaţi cu Covid-19 intră singuri. Nimeni nu are voie să-i însoţească sau să-i viziteze apoi. „Simt când urmează să plece”, spune dr. Cortellaro. „Sunt lucizi, nu intră în narcolepsie. Parcă s-ar îneca, dar au tot timpul pentru a înţelege asta.”

Francesca Cortellaro speră ca medicii să primească nişte mini-iPad-uri, pentru ca pacienţii de pe secţia ei să nu mai moară singuri. „Lucrez la reanimare de ani de zile, dar acum este altceva”, mărturiseşte dr. Carlo Serini.

„În această seară m-am apropiat de un bărbat în vârstă. Îi pusesem casca de respirație. Privea în jur speriat. M-am aplecat și el mi-a șoptit: «Deci e adevărat? Sunt grav?». I-am întâlnit privirea de câine bătut și am înțeles. Şi de data aceasta, nu am avut niciun răspuns.”

„Am impresia că am sfârșit într-un tsunami pe care, oricât de mult aș lupta, nu voi putea niciodată să-l opresc”, spune prof. Stefano Muttini, șeful ATI.


Galerie media:Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
21 Mar 2020

cum ramane cu medicamentul despre care americanii spun ca are 100% eficienta?(hidro-cloro-quin) Italienii ce tratamente le dau la bolnavi?
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.5988