EXTERNE

Juncker, sfat pentru Ursula von der Layen: ”Aveți GRIJĂ de Europa. Este iubirea vieții mele!”


Juncker, sfat pentru Ursula von der Layen: ”Aveți GRIJĂ de Europa. Este iubirea vieții mele!”

E.Ş. | 2019-11-29 22:25

Preşedintele la final de mandat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a îndemnat-o vineri pe succesoarea sa în funcţie, nemţoaica Ursula von der Leyen, să aibă grijă de Europa, avertizând în acelaşi timp că este ‘foarte preocupat’ în legătură cu nerespectarea statului de drept, potrivit dpa.

‘Îi voi spune (dnei von der Leyen) că trebuie să aibă grijă de Europa. Europa are nevoie să i se poarte de grijă’, a declarat Juncker vineri presei în ultima sa apariţie la sediul Comisiei Europene înainte de a preda ştafeta oficial duminică. El a precizat, în acest context, că nu va oferi nici un sfat public cu privire la modul de gestionare a problemelor.

„Europa este şi va rămâne iubirea vieţii mele.

Europa este cel mai bun loc din lume în care poţi locui. Să fii născut în Europa de după război şi de după căderea Cortinei de Fier înseamnă să fi câştigat loteria vieţii”, a declarat preşedintele CE la final de mandat, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, Juncker s-a declarat ‘extrem de preocupat’ în legătură cu faptul că statul de drept nu este suficient de respectat în mai multe state membre ale UE.

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene a spus că este bucuros să părăsească acest post, menţionând că această funcţie ‘nu este una dintre cele mai uşoare.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.