EXTERNE

Japonia - Taifunul Tapah a lăsat în urmă 30 de răniţi


Japonia - Taifunul Tapah a lăsat în urmă 30 de răniţi

Z.P. | 2019-09-23 09:00

Taifunul Tapah, care a provocat rănirea a zeci de persoane în sudul şi sud-vestul Japoniei, a scăzut în intensitate şi a fost retrogradat luni la nivel de ciclon extratropical, a anunţat agenţia niponă de meteorologie, citată de Kyodo.

Tapah, al 17-lea taifun din acest sezon, a ajuns luni dimineaţă deasupra Mării Japoniei după ce 30 de persoane din regiunile Okinawa şi Kyushu au fost rănite weekendul trecut în urma rafalelor puternice de vânt, conform agenţiei japoneze pentru gestionarea incendiilor şi catastrofelor naturale.

Potrivit companiei de distribuţie şi furnizare a energiei electrice Kyushu Electric Power Co., şase dintre cele şapte prefecturi din insula japoneză Kyushu sunt afectate de o pană de curent.

Taifunul Tapah, însoţit de precipitaţii abundente şi de vânt puternic, a lovit duminică seară sudul şi sud-vestul Japoniei.

Ciclonul a determinat anularea a peste 400 de zboruri interne, potrivit postului public NHK. De asemenea, companiile de transport feroviar au anunţat unele perturbări ale traficului.

Această nouă furtună tropicală vine la două săptămâni după trecerea puternicului taifun Faxai, care a afectat Tokyo şi a provocat decesul a două persoane şi zeci de răniţi, cauzând totodată întreruperi în alimentarea cu energie electrică şi grave perturbări în transporturi.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.