EXTERNE

Italia versus coronavirus: A pornit de la târgul de înghețată din Rimini? Apropierea SUSPECTĂ de Wuhan. Reconstituirea “faptelor”


Italia versus coronavirus: A pornit de la târgul de înghețată din Rimini? Apropierea SUSPECTĂ de Wuhan. Reconstituirea “faptelor”

Roxana Roseti | 2020-03-26 12:36

În această dimineață, postul de televiziune italian Rai 3 a informat despre existența unei ipoteze oarecum șocantă: este posibil ca punctul de pornire al epidemiei de coronavirus din Italia să fi fost anualul târg de înghețată din Rimini!

Se pare că, la acest târg, în același pavilion în care s-a aflat o companie Wuhan au existat și companii din zona Lombardia, foarte afectată de coronavirus. Diverse surse vorbesc despre alăturarea între companii de înghețată italiene din Codogno - de exemplu (Codogno e o localitate cu 15.000 de locuitori din provincia Lodi - Lombardia) și o companie din Wuhan (focar de epidemie) prezentă la târgul de înghețată. Standurile companiilor din cele două țări au fost de fapt apropiate în cadrul respectivului târg, care a avut loc în perioada 18 - 22 ianuarie la Rimini. Selvaggia Lucarelli subliniază pe Tpi.it: „Este adevărat că ar putea fi o coincidență, dar, de fapt, în același pavilion unde a existat o companie de înghețată din Wuhan, au existat și companii din Crema și Codogno - iată, cu o vecinătate bizară, de asemenea, companii de profil din San Marino și Treviso, două zone foarte afectate de coronavirus. Nu există nicio dovadă că acesta a fost locul începutului epidemiei în Italia, dar este incontestabil faptul că o posibilă investigație epidemiologică, ar putea fi o cale de a afla adevărul”, a spus Lucarelli.

O reconstituire

Sala B3 a târgului de înghețată Sigep 2020 din Rimini. În partea dreaptă sus „Pomati” din Codogno, în partea inferioară stânga „Il punto Italia di Nanni Enrico” din Crema și „Wuhan Huiyou Wood Products Co” din Wuhan (sursa: www.sigep.it)

Sigep, este definit chiar de organizatori ca fiind „cel mai important eveniment profesional din lume dedicat înghețatei artizanale” și „un spectacol care răsplătește excelența mondială, prezintă noi formate, dezvoltă rețele globale și crește businessul a întreprinderilor și profesioniștilor. În cele cinci zile de Romagna s-au prezentat vizitatorilor, itinerarii tematice internaționale concentrate pe 5 sectoare principale, „ interconectate pentru a uni lumea desertului într-o singură viziune globală ”.

Deci companii din cele 4 colțuri ale planetei. Dar pentru a atrage atenția este totuși interesant pavilionul B3, format din 60 de standuri, între care apare Wuhan Huiyou Wood Products Co., Ltd, o companie care produce obiecte biodegradabile precum linguri și tăvi. Nu trebuie omis faptul că începutul carantinei din Wuhan l-a reprezentat data de 23 ianuarie, deci chiar a doua zi după închiderea târgului…

În același pavilion în care a fost prezentă și compania chineză s-au aflat, de asemenea, companii din Verona și alte câteva din Nord (Torino, Varese, Milano, Schio, Legnano), dar și din Sud. Deci, în pavilionul adiacent, foarte aproape, Wuhan Huiyou Wood Products Co., care avea o așezare bună, potrivit sursei menționate. Lucarelli a solicitat informații: „La târgul respectiv, am fost mulți dintre noi de la compania Codogno, cel puțin o duzină de oameni. Erau foarte mulți, nu aveam timp decât să mergem la baie, care era în interiorul pavilionului . Nu departe de standul Wuhan, existau mai multe companii din Treviso”, i-a spus lui Lucarelli, proprietara companiei de înghețată Codogno, Giovanna Pomati. „Băieții mei și cu mine am fost acolo în ianuarie, dar credeți-mă, nici măcar nu am avut timp să privim în jur atât de mulți au fost acolo. Singurele puncte de contact posibile cu persoane din alte standuri au fost baia și barul pavilionului. Desigur, totul este posibil, dar noi, cei care am fost acolo, nu ne-am îmbolnăvit...Este posibil să fi fost asimptomatici, desigur, și recunosc că acest caz este curios".

Foto: open.onlineParerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.0611