EXTERNE

IPOTEZĂ șocantă în cazul morții lui Jeffrey Epstein: legistul susține că miliardarul a fost UCIS


IPOTEZĂ șocantă în cazul morții lui Jeffrey Epstein: legistul susține că miliardarul a fost UCIS

Z.P. | 2019-10-31 01:16

Patologul Michael Baden, fost medic legist în New York, angajat de fratele magnatului Jeffrey Epstein, a declarat miercuri că există probe care sugerează că milionarul american, acuzat de trafic şi exploatare sexuală, nu s-a sinucis în celula sa din New York, ci mai degrabă a fost strangulat, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit autorităţilor americane, care se bazează inclusiv pe certificatul emis de Biroul de medicină legală din New York, cauza decesului lui Epstein, care a murit în celula sa în august 2019, în care magnatul se afla în aşteptarea unui proces pentru trafic sexual cu minore, a fost sufocarea prin spânzurare.

'Cred că evidenţele indică mai degrabă omuciderea decât sinuciderea', a spus medicul Michael Baden, care a analizat raportul autopsiei practicate de legiştii newyorkezi. 'Pe fratele său îl preocupă faptul că, dacă (Epstein) a fost asasinat, atunci alte persoane care deţin informaţii ar putea fi în pericol', a insistat Michael Baden, care a ajuns să sugereze existenţa unor posibile presiuni din partea unor persoane influente. Michael Baden a explicat că au existat semne de activitate 'neobişnuită' încă din 'prima zi' a autopsiei, deoarece leziunile legate de o strangulare criminală erau consistente'.

Medicul legist a observat până la trei oase fracturate în proximitatea tiroidei lui Jeffrey Epstein. 'Atârnarea (corpului) nu provoacă ruperea acestor oase, însă în cazul unei omucideri, da!', a insistat medicul american. Jeffrey Epstein, care a murit pe 10 august la vârsta de 66 de ani, era un bogat finanţist american şi delincvent sexual care mai fusese condamnat pentru această infracţiune. El s-a folosit de banii şi conexiunile sale din elita socială pentru a obţine un acord de recunoaştere a culpei, amplu criticat de opinia publică americană în urma unui proces organizat în Florida în 2008, având în vedere că magnatul a fost pus în libertate şi ulterior a recidivat.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.