EXTERNE

Haos în Paris. Vestele galbene caută să menţină presiunea. Este cel de-al 22-lea weekend de proteste


Haos în Paris. Vestele galbene caută să menţină presiunea. Este cel de-al 22-lea weekend de proteste

Z.P. | 2019-04-13 20:01

Protestele Vestelor galbene continuă sâmbătă în Franţa, marcând cel de-al 22-lea weekend consecutiv de demonstraţii. Mii de persoane s-au adunat la Toulouse, „capitala” acestei ediţii, primele proteste după ce a fost adoptată o lege controversată privind manifestaţiile publice, scrie France24.

La Paris, câteva sute de persoane începuseră să mărşăluiască până la ora locală 13:00 (14:00 ora României). Sunt organizate proteste şi la Marsilia, Grenoble, Lille şi alte oraşe.

Pe reţelele sociale, protestatarii vestelor galbene din Toulouse au fost mobilizaţi pentru a continua lupta împotriva preşedintelui Emmanuel Macron şi a „lumii sale” şi să arate că „totul abia începe după rezultatele marii dezbateri”, potrivit News.ro.

Premierul Edouard Philippe a prezentat luni primele concluzii ale unei consulări publice vaste care a durat trei luni. Macron a lansat iniţiativa în ianuarie ca răspuns la protestele vestelor galbene afirmând că doreşte să transforme violenţele în „soluţii”.

Noua lege privind manifestaţiile, care a fost cenzurată parţial de Curtea Constituţională a Franţei înainte să fie implementată şi care a fost contestată de zeci de organizaţii, interzice acoperirea feţelor în timpul demonstraţiilor.

Săptămâna trecută, Actul 21 al protestelor a atras 22.3000 de oameni pe străzi, a informat Ministerul de Interne, cel mai mic număr de la începutul protestelor în noiembrie.

Demonstraţii ample sunt programate însă pentru 20 aprilie, până atunci Macron fiind aşteptat să îşi prezinte răspunsul la dezbaterea naţională.Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Apr 2019

care e chestia cu ochiul acoperit cu negru????
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.