EXTERNE

Germania prelungeşte restricţiile de limitare a răspândirii COVID-19 până pe 20 aprilie


Germania prelungeşte restricţiile de limitare a răspândirii COVID-19 până pe 20 aprilie

Z.P. | 2020-03-28 10:43

În Germania restricţiile impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirusul rămân în vigoare cel puţin până în 20 aprilie, a anunţat şeful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel.

“Bătrânii vor fi nevoiţi să evite deplasările şi contactele cu alte persoane pe o perioadă mai mare decât tinerii. Toate modelele au un punct comun, indiferent de ce decidem: persoanele în vârstă şi cu sistemul imunitar compromis din societatea noastră trebuie protejate eficient de infectare până când va fi disponibil un vaccin”, a afirmat Helge Braun pentru ziarul Tagesspiegel.

Oficialul a mai adăugat că şi-ar dori ca Germania să abordeze pandemia după modelul Coreei de Sud, cu ajutorul urmăririi digitale pentru alertarea celor care au intrat în contact cu purtători ai coronavirusului. Rata ridicată de testare şi restricţiile decise de guvernul de la Berlin sunt similare cu cele impuse de autorităţile de la Seul.

Angela Merkel afirmase încă de acum două zile că este prea devreme pentru o discuţie despre încetarea măsurilor de distanţare socială.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.