EXTERNE

Fostul președinte al Braziliei, eliberat după doi ani de închisoare pentru fapte de corupție


Fostul președinte al Braziliei, eliberat după doi ani de închisoare pentru fapte de corupție

Z.P. | 2019-11-09 16:13

Luiz Inácio Lula da Silva, fostul președinte al Braziliei, a fost eliberat din închisoare după săvârșirea a 2 ani de arest pentru fapte de corupție și spălare de bani, relatează site-ul cotidianului The Guardian, conform Mediafax.

Decizia Curții Supreme Federale de la Brasilia a declanșat valuri de mulțumire în rândul susținătorilor fostului președinte și de contestare publică din partea susținătorilor actualului președinte Jail Bolsonaro.

Fostul șef de stat brazilian a fost așteptat de susținătorii acestuia purtând veste roșii inscripționate cu fața oficialului pe ele, în fața sediului poliției federale din Curitiba, unde s-a aflat în arest pentru o perioadă de 580 de zile.

Lula a mulțumit, în cadrul unui discurs la ieșirea din arest, militanților din partid care au protestat, de-a lungul perioadei de arest, împotriva deciziei autorităților.

„Ei nu au arestat un om. Ei au încercat să omoare o idee”, a transmis Lula. „Brazilia nu s-a îmbunătățit, Brazilia a devenit mai rea. Oamenii devin înfometați. Oamenii sunt șomeri. Oamei nu au locuri de muncă formale. Oamenii lucrează pentru Uber - ei conduc biciclete pentru a livra pizza”, a adăugat fostul șef de stat brazilian.

Lula a fost arestat în aprilie 2018 în urma unei sentințe a judecătorului Sergio Moro, după ce acesta a fost acuzat de corupție și spălare de bani, acte pe care le-a negat cu vehemență.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.