EXTERNE

Fostul premier Pavel FILIP, ales președinte al Partidului Democrat din Republica MOLDOVA, după fuga lui PLAHOTNIUC


Fostul premier Pavel FILIP, ales președinte al Partidului Democrat din Republica MOLDOVA, după fuga lui PLAHOTNIUC

Z.P. | 2019-09-07 20:53

Fostul premier al Republicii Moldova Pavel Filip a devenit, sâmbătă, noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), cu votul unanim al celor aproape 700 de participanţi la cel de-al IX-lea congres, extraordinar, al formaţiunii, a relatat Radio Chişinău, citat de Agerpres.

Pavel Filip a fost singurul candidat, propus de preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Într-un raport prezentat în deschiderea Congresului, Filip a lansat o serie de acuzaţii la adresa actualei guvernări, pe care a numit-o 'hibridă' şi 'împotriva firii'.

„În trei luni de la venirea la putere, viziunea ei a fost şi rămâne răfuiala cu oponenţii politici, dosare la comandă politică, indicaţii date procurorilor şi concedierea profesioniştilor în favoarea membrilor de partid”, a afirmat fostul premier, potrivit sursei citate.

El a mai învinuit coaliţia de guvernământ de 'trădare a intereselor naţionale', comparând situaţia în care se află în prezent Republica Moldova cu agresiunea armată din 1992, deoarece 'suntem martorii unui atac direct asupra suveranităţii naţionale şi a securităţii regionale'.

Potrivit lui Filip, una dintre cele mai mari greşeli ale PDM ar fi fost că nu a răspuns politic adecvat la 'campania de demonizare la care a fost supus partidul şi liderii lui'. În acelaşi timp, el a afirmat ca 'PDM are cea mai profesionistă echipă' şi şi-a îndemnat colegii 'să pună umărul la transformarea partidului în unul de esenţă europeană, cu orientare socială'.

La 24 iunie, fostul lider al formaţiunii, Vlad Plahotniuc, şi-a anunţat demisia de la şefia partidului, iar ulterior a renunţat şi la mandatul de deputat, fiind în prezent plecat din țară.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.