EXTERNE

Ford Motors va produce 50.000 de ventilatoare medicale în următoarele 100 de zile


Ford Motors va produce 50.000 de ventilatoare medicale în următoarele 100 de zile

Z.P. | 2020-03-31 11:00

Ford Motor a anunţat luni că va produce, în colaborare cu divizia medicală a grupului General Electric, 50.000 de ventilatoare medicale în următoarele 100 de zile, la o fabrică din Michigan transmite Reuters.

Ulterior, cele două companii vor fabrica 30.000 de ventilatoare medicale pe lună, echipamentele fiind necesare pentru tratarea pacienşilor infectaţi cu noul coronavirus, informează News.ro

Ford a anunţat un proiect de ventilator simplificat, care este licenşiat de GE Healthcare, de la compania Airon din Florida.

Ventilatorul, care a fost aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente, poate satisface nevoile majorităţii pacienţilor bolnavi de COVID-19. Dispozitivul se bazează pe presiunea aerului, fără să aibă nevoie de electricitate.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat vineri General Motors să producă rapid ventilatoare medicale pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, la câteva ore după ce criticase dur GM şi Ford Motor, pentru că nu se implică suficient de rapid, transmite Reuters.

Anunţul făcut de preşedinte a avut loc la câteva ore după ce GM anunţase că va construi ventilatoare medicale în colaborare cu compania Ventec Life Systems, la o fabrică a constructorului auto din Indiana.

Un purtător de cuvânt al GM a spus că ordinul nu schimbă planurile pregătite deja de GM pentru producţia de ventilatoare.

GM şi Ford au anunţat separat, săptămâna trecută, că lucrează cu alte companii pentru a ajuta la creşterea producţiei de ventilatoare medicale.Parerea ta...

DESTEPT
31 Mar 2020

Sau gindit tirziu . Fapte . Dar la noi ?
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.