EXTERNE

Fenomene meteo EXTREME în Europa: în Franța fac ravagii TORNADELE, în Germania fulgerele


Fenomene meteo EXTREME în Europa: în Franța fac ravagii TORNADELE, în Germania fulgerele

Z.P. | 2019-08-10 15:33

O tornadă a lovit Luxemburgul, vineri, fenomen soldat cu rănirea a 19 persoane. Tot vineri, în sudul Germaniei, 15 fotbalişti au fost răniţi de fulger, relatează AP.

Tornada a lovit comunităţile Pettingen şi Kaerjeng, din sud-vestul Luxemburgului, şi a distrus 100 de case în calea sa.

În estul Franţei, tornada a lovit cu o forţă mai mică, dar potrivit presei locale zeci de acoperişuri au fost distruse şi vehicule au fost avariate în Longwy şi Herserange.

Şi sudul Germaniei a fost afectat de vremea extremă vineri seară. Un fulger a lovit un teren de fotbal din Rosenfeld-Heiligenzimmern, pe care se antrenau 15 jucători. Fotbaliştii au fost răniţi uşor şi au fost transportaţi la spital ca măsură de precauţie.

În Bavaria, miilor de fani care erau prezenţi la un concert în aer liber în Rothenburg li s-a cerut de către poliţie să părăsească zona mai devreme, din cauza vremii. La Neckarsulm, un cort de circ a fost doborât de vânt. Un cal a trebuit să fie eutanasiat, iar alţi 15 cai, dar şi cămile, au fugit. Animalele au fost prinse cu ajutorul poliţiei, citeaza News.ro.

Avertismente de fenomene meteorologice severe au dus în acest weekend la anularea mai multor evenimente în aer liber în Marea Britanie.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.