EXTERNE

După COVID-19, chinezii au dat de altă belea


După COVID-19, chinezii au dat de altă belea

Eliza Popa | 2020-03-23 19:16

Potrivit cotidianului chinez Global Times, după ce faza de carantină totală din cauza Covid-19 a fost ridicată în China, multe cupluri s-au grăbit la birourile de înregistrare a divorțului! Motivul?

Prea mult timp petrecut împreună a readus certuri vechi. Izolarea a agravat efectul enervant pe care îl simt oamenii față de diverse manifestări ale “jumătăților”. Potrivit Wall Street Journal, subiectele cele mai recurente ale disputelor în cupluri sunt igiena și măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului dar și limitarea contactelor cu rudele sau chiar rezervele alimentare. Cu toate acestea, după cum a mai relatat cotidianul chinez, unele cupluri nu au divorțat. Odată ieșite din carantină, atuni când toată lumea își poate relua obiceiurile și contactul cu alte persoane din afară, lucrurile se calmează.

Nu este ceva nou

Pe de altă parte, Wall Street Journal mai comentează că subiectele cele mai recurente ale disputelor în cupluri sunt igiena și măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului dar și limitarea contactelor cu rudele sau chiar rezervele alimentare. Specialiștii au recomandat răbdare, care reprezintă un test, dar și o oportunitate de a ne concentra pe ceea ce este important în viața noastră.  

Totuși, divorțul accentuat nu este ceva nou pentru chinezi. La modul general, rata divorțurilor se află în creștere în China, în contextul emancipării femeilor, dar și ca urmare a popularității site-urilor de social media și a aplicațiilor pentru întâlniri, care facilitează relațiile extraconjugale. De exemplu, aproape doua milioane de cupluri chineze au depus cereri de divorț în prima jumatate a anului 2017, cu peste 10% mai mult față de aceeași perioadă din 2016, potrivit South China Morning Post.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.4856