EXTERNE

Donald Trump, umilit de Coreea de Nord: Suferă de o recidivă a senilității


Donald Trump, umilit de Coreea de Nord: Suferă de o recidivă a senilității

Z.P. | 2019-12-06 10:40

Până nu demult, relațiile dintre SUA și Coreea de Nord păreau să se stabilizeze. Însă, după ce Donald Trump a reînceput să amenințe cu acțiuni militare împotriva Coreei de Nord, regimul de la Phenian îl atacă puternic pe liderul SUA, susținând că acesta trebuie "de fapt să fie diagnosticat cu o recidivă a decreptitudinii unui personaj senil", informează postul BBC News.

Este pentru prima dată după mai bine de un an când Coreea de Nord îl critică deschis pe Donald Trump, potrivit BBC.

Trump s-a întâlnit de trei ori cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, însă discuțiile pe tema denuclearizarea Coreei au intrat în impas după summitul bilateral din Vietnam, din luna februarie.

Coreea de Nord a început să testeze din nou rachete balistice cu raze scurte de acțiune, iar limbajul ostil între cele două țări a revenit.

Marți, cu ocazia summitului NATO din Marea Britanie, Trump l-a numit, din nou, "omul rachetă" pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, și a spus că Statele Unite își rezervă dreptul de a folosi forța militară împotriva Phenianului.

Ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord, Choe Son-hui, a avertizat că "războiul cuvintelor" de acum doi ani se poate relua, potrivit unui comunicat difuzat de agenția oficială de știri a Phenianului, KCNA.

"Dacă un limbaj sau o expresie care stârnește o atmosferă de confruntare este folosit din nou în mod voluntar la un moment crucial, atunci problema trebuie diagnosticată ca o recidivă a decreptitudinii unui personaj senil".

În 2017, Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un "nebun", după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este "senil" şi "deranjat mental". Anterior, Donald Trump avertizase că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.