EXTERNE

De ce se MICȘOREAZĂ Dunărea


De ce se MICȘOREAZĂ Dunărea

Eliza Popa | 2020-05-18 12:59

Un studiu, realizat de o echipă internațională care a analizat depozitele de sedimente ale Dunării, a arătat că Dunărea a devenit cu 40% mai îngustă de la jumătatea secolului al XIX-lea.

Dunărea s-a micșorat cu 134 de kilometri în lungime în ultimele două secole, cauza fiind activitățile umane, sugerează un studiu dat publicității, potrivit DPA. Studiul a fost menționat a fost evidențiat de către departamentul pentru mediu al landului Bavaria.

Sedimentele nu s-au mai putut scurge

Concluzia cercetării este că aceste schimbări au fost provocate de intervențiile în scopul îndreptării cursului fluviului, precum și în urma măsurilor de protecție împotriva inundațiilor și a construcției de baraje. În urma intervențiilor umane, sedimentele nu s-au mai putut scurge prin Delta Dunării în Marea Neagră. În schimb, s-au format sedimente pe malurile fluviului care și-a schimbat în permanență forma, potrivit Agerpres. Cu o lungime de 2.850 de kilometri, Dunărea este al doilea cel mai mare fluviu din Europa, după Volga, pe teritoriul Rusiei.Parerea ta...

PODUL CEL DE PIATRA
18 Mai 2020

Dunărea a scăzut doar pe partea României. Defrișările masive de pădure a dus la secarea râurilor. Problema se afla la politicieni corupți ai României . ( Problemele grele in cep sa apar )
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.