EXTERNE

CRIZA din Republica Moldova: UE recunoaşte Guvernul Maia Sandu şi face apel la calm


CRIZA din Republica Moldova: UE recunoaşte Guvernul Maia Sandu şi face apel la calm

Z.P. | 2019-06-09 18:53

Uniunea Europeană a informat că este pregătită să lucreze cu guvernul legitim din Republica Moldova şi face apel la calm. UE a subliniat că un dialog între reprezentanţii aleşi democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluţii.

„Uniunea Europeană a luat act de deciziile luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea unei coaliţii de guvernare”, se arată în comunicatul publicat de UE.

UE informează că este pregătită să lucreze cu „guvernul legitim” de la Chişinău şi că „respectarea statului de drept şi a democraţiei rămân stâlpii” relaţiei dintre blocul european şi Republica Moldova. 

„Având în vedere evenimentele care au avut loc după deciziile luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană îşi reafirmă cu fermitate apelul la calm. Dialogul dintre reprezentanţii aleşi democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluţii la criza politică actuală”, se încheie comunicatul UE, citat de News.ro.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis, duminică, o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. 

Premierul Pavel Filip anunţă alegeri parlamentare anticipate pe 6 septembrie.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.