EXTERNE

Comisia Europeană AVERTIZEAZĂ: ”Singurul candidat care lipsește este cel al României!”


Comisia Europeană AVERTIZEAZĂ: ”Singurul candidat care lipsește este cel al României!”

E.Ş. | 2019-10-24 16:46

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi că se află în contact cu 'diferiţi actori români', apreciind că 'este timpul ca ei să prezinte un candidat' la un post în viitorul executiv european, transmite dpa, preluată de Agerpres.

'Singurul candidat care lipseşte este cel din România, aşadar sper că în zilele următoare vor putea prezenta un candidat', le-a declarat Ursula von der Leyen reporterilor, după discuţiile purtate la Helsinki cu prim-ministrul finlandez Antti Rinne, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Referitor la noul candidat propus de Franţa, Thierry Breton, pentru influentul portofoliu al pieţei interne, preşedinta aleasă a Comisiei a declarat că îl va invita pe acesta 'cât mai curând posibil (...) pentru un interviu oficial pentru a aprofunda care îmi sunt aşteptările'.

Von der Leyen a mai notat că, deşi Parlamentul European a respins trei candidaţi, printre care două femei, viitoarea Comisie va dispune de 'cea mai mare proporţie de femei avută vreodată' de un executiv al UE.

Franța l-a propus pe directorul executiv al companiei de tehnologie Thierry Breton drept candidat pentru postul de comisar pentru politică industrială, a anunțat joi președintele Emmanuel Macron, la două săptămâni după ce parlamentarii europeni au respins prima variantă înaintată de Paris, Sylvie Goulard.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.