EXTERNE

Brexit: Boris Johnson forțează trecerea unei rezoluții pentru organizarea de alegeri anticipate


Brexit: Boris Johnson forțează trecerea unei rezoluții pentru organizarea de alegeri anticipate

Z.P. | 2019-10-29 11:43

Premierul britanic Boris Johnson încearcă pe toate căile să pună capăt blocajului politic pricinuit de Brexit, promițând luni seară să vină cu o nouă moțiune pentru alegeri anticipate după ce prima a fost respinsă de Camera Comunelor, relatează DPA citat de Agerpres.

La votul de luni, cu 299 de opţiuni pentru şi 70 împotrivă, Johnson nu a reuşit să obţină majoritatea de două treimi necesară pentru a trece moţiunea. El intenţionează să publice marţi un alt text legislativ privind organizarea de alegeri anticipate.

Al doilea proiect de lege care propune organizarea de alegeri pe 12 decembrie va avea nevoie doar de o majoritate simplă de 320 de deputaţi pentru a trece.

"Nu vom permite acestei paralizii să continue şi, într-un fel sau altul, trebuie să organizăm alegeri", a spus premierul britanic, potrivit agenţiei de ştiri Press Association.

"Această Cameră nu mai poate ţine ţara ostatică", a mai spus Johnson, care nu mai are majoritate în parlament. Ratificarea acordului de Brexit obţinut de Johnson a fost respinsă de deputaţi pe 19 octombrie, care erau de acord în principiu cu acordul dar nu şi cu calendarul de trei zile pentru a-l analiza şi a-l vota. Johnson a fost obligat să înainteze Bruxellesului o cerere de amânare cu trei luni a Brexitului, împotriva voinţei sale, de o lege a parlamentului.

Johnson a acceptat luni termenii Uniunii Europene privind o "amânare flexibilă" a Brexitului, sau "flextension", potrivit cărora Londra are termen până la 31 ianuarie să părăsească blocul comunitar.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.