EVENIMENT

ULTIMA ORĂ: Ministerul de Interne DECLASIFICĂ înregistrările audio ale Jandarmeriei de la 10 august


ULTIMA ORĂ: Ministerul de Interne DECLASIFICĂ înregistrările audio ale Jandarmeriei de la 10 august

E.Ş. | 2019-11-22 22:11

Ministerul de Interne a primit avizele necesare declasificării înregistrărilor radio efectuate de jandarmerie în timpul intervenției împotriva manifestanților din 10 august 2018. După declasificare, înregistrările vor ajunge la Parchetul ÎCCJ care le va putea folosi în ancheta penală.

”Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației, a primit ultimele avize in vederea modificării indicativelor fonice folosite de unitățile din cadrul Jandarmeriei Române, pentru a putea astfel declasifica înregistrarea tuturor convorbirilor efectuate prin intermediul sistemului radio “TETRA”, la misiunile din perioada 10 – 11 august 2018, procedând astăzi la alocarea unor indicative noi. Domnul Ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela a dispus conducerii Jandarmeriei Romane să ordone ca toate unitățile care au clasificat convorbiri să formeze comisiile pentru a aviza declasificarea lor în cel mai scurt timp”, a transmis Ministerul de Interne, citat de G4media.

Declasificarea vizează atât unitățile din București implicate în intervenție, cât și  pe cele din provincie care au participat la represiunea împotriva manifestanților. MAI estimează că înregistrările vor ajunge la procurori în următoarea săptămână.

”Întregul volum de comunicații radio din 10 și 11 august, al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, Direcției de Jandarmi a Municipiului București, cât și al Grupărilor de Jandarmi Mobile Craiova, Bacău și Ploiești, va fi declasificat și pus în următoarea săptămână la dispoziția Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casatie și Justiție, Secției Parchetelor Militare, respectiv Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. (D.I.I.C.O.T.), în vederea utilizării acestuia, în activitatea de cercetare penală”, mai precizează Ministerul de Interne.Parerea ta...

CETATEAN
23 Noi 2019

Poate gaseste si directivele lui Terente cu Gainile lui ?
CUCUVEAUA ROZ- BETON
23 Noi 2019

A vrut homalaul sas sa si puna guwerner cu ajutorul gorilelor sale dar nu a reusit A adus oameni nevinovati drept oameni de sacrificiu care au fost gazati ca sa poata urla sasul si ai sai ca descreieratii
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.