EVENIMENT

Traian Băsescu RECUNOAȘTE că a dat informații pentru Securitate. Cum se APĂRĂ


Traian Băsescu RECUNOAȘTE că a dat informații pentru Securitate. Cum se APĂRĂ

E.Ş. | 2019-06-06 22:01

Fostul președinte, Traian Băsescu, acuzat de CNSAS că a fost colaborator al Securității și că și-a turnat doi colegi studenți de la Institutul de Marină, recunoaște că a semnat anumite note informative. Traian Băsescu susține însă că nu a făcut poliție politică și că va câștiga procesul.

''Sunt acuzat pentru doi colegi, care bine-mersi au navigat fără niciun fel de problemă. Notele nu sunt făcute să aibă urmări. Sigur că am avut legătură cu contra-informaţiile legat de faptul că ăsta era mediul, asta era legislaţia. Voi demonstra că nu există poliţie politică'', a declarat fostul preşedinte, Traian Băsescu, conform .

Traian Băsescu are şi o explicaţie pentru apariţia acestor probe. Fostul preşedinte susţine că este vorba despre o înscenare care avea drept scop împiedicarea ascensiunii sale în Parlamentul European.

''Nu știu cum Dumnezeu de a apărut chiar acum, pentru că predarea arhivei s-a făcut în 2005-2006. Data de 9 aprilie e 9 aprilie, da? Dacă n-au predat-o din 2005 până acum acea casetă sau rolă, cum îi spun ei, de ce nu au predat-o după alegeri măcar şi au predat-o în 9 aprilie exact, ca să fie procesate lucrurile şi lansate în timpul campaniei'', a adăugat fostul preşedinte.

Băsescu e ferm convins că va avea câștig de cauză la Curtea de Apel, acolo unde vor fi tranșate controversele privind colaborarea sa cu Securitatea.

''Vă garantez un lucru - nu am cum să pierd acest proces. Deja știu cum trebuie să demonstrez lipsa lui de valabilitate și de consistență. Însă nu aș vrea să fac publică abordarea pe care o voi avea. Sunt acuzații fabricate pe lucruri incomplet luate în analiză. Voi câștiga acest proces, totul este să se desfășoare suficient de repede și sper acest lucru, pentru că nu vreau să stau cu acest bolovan atârnat. Am toate argumentele să demonstrez că raportul CNSAS a fost întocmit tendențios. Cel puțin tendențios'', a mai precizat Băsescu pentru B1tv.Parerea ta...

ANONYMOUS
07 Iun 2019

Si totusi pana la urma recunoaste ca a fost un papagal al celor de la secu.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
09 Iun 2019

o zdreanta imputita acest kior
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.