EVENIMENT

Tăriceanu răspunde ACUZAȚIILOR DNA: ”Puterea ocultă și fabrica de dosare DNA lucrează”


Tăriceanu răspunde ACUZAȚIILOR DNA: ”Puterea ocultă și fabrica de dosare DNA lucrează”

E.Ş. | 2018-11-07 21:24

DNA cere Parlamentului avizarea urmăririi penale împotriva președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la 10 ani de când era prim-ministru, pentru că ar fi semnat două acte adiționale privind Microsoft. Într-o intervenție la Antena 3, Tăriceanu a declarat că nu știa și nu știe nimic despre aceste acuzații, pentru că nu a primit încă o astfel de solicitare.

"Nici nu știam și nici nu știu, pentru că, până în acest moment, nu am primit nicio astfel de solicitare. Am văzut însă informațiile care s-au vehiculat în ultimele ore și pot să vă fac câteva precizări. Prima: Hotărârea de Guvern care a aprobat contractul de furnizare de licențe Microsoft a fost adoptată în 2004, înainte ca eu sa devin prim-ministru. Pe timpul mandatului meu Guvernul a dat o hotărâre în baza căreia să se facă inventarierea licențelor Microsoft, având în vedere că licențele erau utilizate, nu se plătise contravaloarea lor și noi eram într-o situație de ilegalitate, practic, pentru că nu plătisem folosirea acestor licențe.

Și acum, cel mai important lucru: pe perioada mandatului meu nu s-a făcut nicio plată către Microsoft. Prima plată, din ce am aflat în spațiul public, a fost făcută pe perioada guvernului care a urmat, adică al domnului Boc", a declarat Tăriceanu.

Întrebat cum explică apariția noilor acuzații, Călin Popescu Tăriceanu a spus că cea mai plauzibilă variantă i se pare aceea că a început campania electorală.

"Una din cele mai plauzibile variante este că a început campania electorală. Faptul că am rămas consecvent atitudinii mele de a critica abuzurile și excesele din justiție care apar din ce în ce mai consistent la suprafață sigur că a deranjat anumite cercuri de putere ilegitimă, ocultă, din România și fabrica de dosare marca DNA lucrează. Au eșuat cu dosarul cu mărturia mincinoasă în care am fost achitat, au scos un alt dosar. Probabil că dacă și cu acesta eșuează, o să mai pregătească încă unul", a subliniat Tăriceanu. 


Galerie media:Parerea ta...

BELINO
07 Noi 2018

scoate bani banditule
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.