EVENIMENT

Surse: Cine sunt preferații premierului Dăncilă pentru propunerea de COMISAR european


Surse: Cine sunt preferații premierului Dăncilă pentru propunerea de COMISAR european

E.Ş. | 2019-09-30 22:20

După respingerea Rovanei Plumb de către Comisia Juridică a Parlamentului European, președintele PSD Viorica Dăncilă este așteptată să ia o decizie în privința numelui cu care România va merge din nou la Ursula van der Leyen.

Potrivit unor surse politice, premierul are deja câteva nume pregătite, pe care le va prezenta miercuri, la consultările convocate de președitele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Este vorba despre următoarele persoane:

- Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, și Rovana Plumb au fost cele două propuneri trimise de Guvernul Dăncilă în prima fază la Bruxelles pentru a ocupa un portofoliu în Comisia Europeană.

- Luminiţa Odobescu este ambasadorul României la UE, fiind  susţinută inclusiv de preşedintele Klaus Iohannis, precum și de liderul grupului Renew, Dacian Cioloș. Însă, după ce în public au apărut informații că ar fi votat pentru Codruța Kovesi, este foarte puțin probabil ca premierul Viorica Dăncilă să o mai susțină în fața șefului statului.

- Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe

- Ramona Mănescu, în prezent ministru de Externe, are experianță ca europarlamentar, după ce a activat în parlamentul European mai mulți ani. 

- Victor Negrescu este fostul ministru pentru Afaceri Europene, care a demisionat din această funcție chiar înainte ca România să preia președinția Consiliului UniuniiEuropene.

Președintele Klaus Iohannis a trimis luni o scrisoare premierului Viorica Dăncilă prin care o invită la consultări, miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pe tema nominalizării persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene.

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi, au declarat pentru Agerpres surse de la Bruxelles. Împotriva candidaturii Rovanei Plumb au fost 13 voturi, iar în favoarea sa 7.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.