EVENIMENT

Secţia pentru judecători a CSM a respins acţiunea Inspecţiei Judiciare care o viza Cristina Tarcea


Secţia pentru judecători a CSM a respins acţiunea Inspecţiei Judiciare care o viza  Cristina Tarcea

Z.P. | 2019-06-11 11:22

Secţia pentru judecători a CSM a respins acţiunea Inspecţiei Judiciare care o viza pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea.

Secţia de judecători a CSM a constatat nulitatea absolută a acţiunii disciplinare, însă Inspecţia Judiciară poate face recurs în 15 zile.

Inspecţia Judiciară a anunţat, în 19 decembrie 2018, printr-un comunicat de presă, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Iulia Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru ”refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu şi nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f) şi o) din Legea nr. 303/2004”.

”În privinţa abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au reţinut că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018. Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. o), s-a reţinut că, prin refuzul de a implementa dispoziţiile de imediată aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior menţionate, 40 de cauze de competenţa completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor”, anunţa atunci Inspecţia Judiciară.Parerea ta...

MANDARINA
11 Iun 2019

Mars la pensia speciala, baba nebuna!
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.