EVENIMENT

Raed Arafat aduce vești BUNE: ”Suntem pe un trend descendent, dar asta se poate schimba oricând”


Raed Arafat aduce vești BUNE: ”Suntem pe un trend descendent, dar asta se poate schimba oricând”

E.Ş. | 2020-05-19 22:30

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat marți seara în direct la TVR1 că suntem, din a doua jumătate a lunii mai, pe un trend descendent al infectărilor cu noul coronavirus, dar acest lucru se poate modifica oricând și putem avea din nou creșteri. Acest trend a început când am avut mai multe persoane declarate vindecat decât infectări noi.

Raed Arafat spune că putem oricând să avem noi creșteri ale numărului de infectări și că au apărut noi focare, cum este cel din Dâmbovița, de la fabrica din Găești.

Șeful DSU s-a arătat îngrijorat de faptul că,  în mijlocul luptei împotriva noului coronavirus, autorităților li se cer rapoarte și se fac controale, ceea ce  direcționează oamenii și resursele în alte locuri decât acolo unde este nevoie.

”Încă nu am terminat bătălia. Bătălia este abia mai degrabă către partea de început. Încă nu știm cum va fi valul doi, dacă va avea un impact mai mare. Noi avem obligația să ne pregătim mai bine, ca să nu ne prindă  la toamnă cum ne-a prins în iarna asta. Pentru asta avem nevoie de liniște, de timp, de oameni care să fie consacrați acestui lucru, fără să simtă că sunt amenințați. E normal să vină să facă controale, dar după ce terminăm asta”, a afirmat Arafat, care a precizat că  s-au cerut controale de la Curtea de Conturi.Parerea ta...

ISTORIC
20 Mai 2020

M am saturat de hoti , spioni , colaborationisti internationali
SORIN
20 Mai 2020

Da suntem pe un trend descendent dar numai pentru că nu se mai fac teste decât în cazurile cu simptome clare de răceală și nici atunci nu se testează cei apropiați daca sunt asimptomatici. Se fac sau nu niste anchete epidemiologice superficiale tocmai sa nu aflăm rata de infectare, lucru ce ar demonstra că am stat degeaba în izolare voluntară blocând economia. Oricum vom ajunge la imunizarea de turmă că singura soluție contra coronavirusului.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.