EVENIMENT

Premierul Dăncilă vrea INTERZICEREA eliberării condiționate pentru infracțiunile GRAVE


Premierul Dăncilă vrea INTERZICEREA eliberării condiționate pentru infracțiunile GRAVE

E.Ş. | 2019-08-08 17:36

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut joi ministrului Justiției, Ana Birchall, să vină de urgență cu propuneri pentru modificarea legislației astfel încât infracțiunea de răpire să fie mai bine definită, iar pentru cazurile grave să fie interzisă eliberarea condiționată.

Dăncilă a spus, la începutul ședinței de Guvern, că la Ministerul Justitiei a fost începută o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave.

"Va fi realizat un pachet cu propuneri de modificare și completare a legislației privind mai multe aspecte. Interzicerea posibilității de eliberare condiționată pentru infracțiuni grave și foarte grave, definirea mai clară a faptei de răpire, fenomen pe care-l constatăm din ce în ce mai des în ultimii ani față de persoane vulnerabile și stabilirea prin lege a unor limite de pedeapsă mai mari, clarificarea competențelor organelor judiciare și altor aspecte din legislație, astfel încât să preîntîmpinăm alte tragedii" a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a cerut ministrului Justiției să finelizeze această analiză în regim de urgență.

"Solicit ministrului Justiției să finalizeze analiza de urgență ca să formuleze propuenri de modificare a legislației. Vom lua toate măsurile pentru funcționarea corectă a instituțiilor răspunzătoare de siguranța cetățeanului și pentru întărirea luptei împotriva criminalității", a adăugat premierul, conform Parerea ta...

DE LA ”A VREA”
08 Aug 2019

la ”a putea” e cale lungă! Până nu se ajunge la ceea ce trebuie...vorbim VORBE!
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.