EVENIMENT

Noi RESTRICȚII anunțate de premierul Orban. Bătrânii vor putea ieși din casă


Noi RESTRICȚII anunțate de premierul Orban. Bătrânii vor putea ieși din casă

E.Ş. | 2020-03-24 19:23

Premierul Ludovic Orban a anunțat noi restricții pentru români în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, conform premierului, părăsirea locuinței se va face în anumite condiții, dispoziție valabilă și pentru bătrâni.

”Azi am participat la o întâlnire de lucru cu președintele la care am evaluat situația și am convenit asupra câtorva măsuri ce vor fi adoptate prin Ordonanță militară de MAI, cu aprobarea mea.

Sunt măsuri de restrângere a circulației, deplasării cetățenilor. Dacă până la emiterea ordonanței, care va fi prezentată de MAI, interdicția de ieșire din casă a fost valabilă între orele 22 și 6, vom impune restricția între orele 6.00 și 22.00.

Cetățenii vor putea ieși din casă pentru a putea merge la serviciu, pentru a-și cumpăra bunurile necesare (medicamente, alimente), pentru a putea merge la analize medicale urgente care nu pot fi făcute la distanță. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie. Am văzut că s-a rostogolit o informație care nu e adevărată despre persoanele peste 65 de ani. Se știe că persoanele peste 65 de ani sunt cei mai vulnerabili. Pentru a-i proteja se va institui această interdicție de a ieși din casă, dar nu pe toată durata zilei. Va exista un interval din zi în care vor putea ieși din casă persoanele peste 655 de ani și luăm în calcul să impunem un interval de timp pentru magazine exclusiv pentru aceste persoane” a declarat premierul Ludovic Orban la sediul Guvernului.


Galerie media:Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.0575