EVENIMENT

Nicușor Constantinescu are un nou dosar penal de abuz în serviciu la DNA


Nicușor Constantinescu are un nou dosar penal de abuz în serviciu la DNA

E.Ş. | 2019-09-09 18:09

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale faţă de Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJ Constanţa, într-un dosar în care acesta este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi acordat finanţări nerambursabile unei asociaţii sportive în valoare de două milioane de lei.

Procurorii din cadrul Serviciul Teritorial Constanţa au dispus începerea urmăririi penale faţă de o persoană care a deţinut o funcţie de conducere în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Potrivit Mediafax, care citează surse din cadrul DNA, este vorba de fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Potrivit comunicatului DNA, acesta este cercetat pentru abuz în serviciu, după ce, încălcând legea achiziţiilor publice, ar fi acordat unei asociaţii sportive finanţări nerambursabile de două milioane de lei.

„În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu (privind bugetul propriu al judeţului) care decurgeau din funcţia publică deţinută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achiziţiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor privind acordarea finanţării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociaţii sportive din judeţul Constanţa”, se arată în comunicat.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs ajunge la 2.000.000 lei în dauna bugetului judeţului Constanţa.

Procurorii mai spun că suspectului i s-a adus la cunoştinţă începerea urmărării penale în acest dosar. De altfel, Nicuşor Constantinescu a fost citat luni la DNA Constanţa.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.