EVENIMENT

MedLife reduce salariile și bagă personalul non-critic în șomaj tehnic


MedLife reduce salariile și bagă personalul non-critic în șomaj tehnic

Z.P. | 2020-03-26 12:00

Conducerea reţelei medicale MedLife a luat mai multe măsuri pentru limitarea impactului crizei generate de Conducerea reţelei medicale MedLife a decis trimiterea personalului non-critic în șomaj tehnic și reducerea cu 50% a salariileor echipei de management pentru o perioadă de 45 de zile. Deasemenea, se negociază cu toţi proprietarii de spaţii în care îşi desfăşoară activitatea Grupul MedLife cu scopul de amânare sau reducere a plăţilor de chirie pentru următoarea perioadă.

”Pentru a susţine colegii din linia întâi şi a asigura continuitatea medicală în regim de urgenţă şi, totodată, pentru a limita impactul financiar generat de ordonanţele prezentate mai sus, conducerea MedLife a luat următoarele măsuri: Reducerea de comun acord cu 50% a . salariilor echipei de management pentru o perioadă de 45 de zile. 2. Reducerea costurilor în legătură cu departamentele de suport prin trimiterea personalului non-critic în şomaj tehnic. Costurile vor fi suportate de către Guvernul României până la un nivel de 75% din salariul mediu pe economie; pentru salariile care depăşesc media pe economie, diferenţa va fi suportată de Grupul MedLife. Măsura va intra în vigoare începând cu 26 martie”, arată un document transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

O altă măsură este diminuarea programului de lucru pentru personalul administrativ cheie de la cinci la patru zile lucrătoare, începând cu 26 martie.

Alte măsuri sunt ”negocierea cu toţi proprietarii de spaţii în care îşi desfăşoară activitatea Grupul MedLife cu scopul de amânare sau reducere a plăţilor de chirie pentru următoarea perioadă, dar şi negocierea cu furnizori de servicii secundare, “not mandatory” pentru Grupul MedLife cu scopul suspendării colaborării pentru următoarea perioadă.

De asemenea, MedLife anunţă discuţii avansate cu băncile pentru creşterea lichidităţii disponibile la nivelul grupului, din partea carora ”am primit toată susţinerea, asigurându-ne deja o lichiditate confortabilă pentru un termen de 3-6 luni”.

Aceste lichidităţi completează fondurile proprii disponibile la nivelul grupului, arată MedLife.

”Mai mult decât atât, există şi o discuţie despre ce investiţii se pot face în acest moment pentru perioada post coronavirus, precum dezvoltarea de centre de tratament pentru recăpătarea funcţiilor pulmonare, testarea şi monitorizarea pacienţilor cu afecţiuni medicale incompatibile cu virusul SARS-CoV-2 (boli cardiovasculare, tensiune arterială, diabet, pacienţi oncologici, etc). Avem convingerea că în viitorul apropiat, pe termen mediu şi lung, nevoia de servicii medicale va creşte substanţial. Ca urmare a acestor măsuri, conducerea MedLife consideră ca dispune de suficiente lichidităţi pentru a asigura solvabilitatea grupului în urmatoarele luni de incertitudine şi de a susţine reluarea activităţii pe măsură ce condiţiile de piaţă se vor îmbunătăţi”, arată Medlife.

 În cazul în care situaţia o va cere, compania precizează că este pregătită să impună măsuri suplimentare faţă de cele anunţate deja.

 Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.0701