EVENIMENT

Klaus Iohannis, APEL de ultimă oră către români: ”Dacă nu respectăm regulile, vom avea din nou o EXPLOZIE a epidemiei”


Klaus Iohannis, APEL de ultimă oră către români: ”Dacă nu respectăm regulile, vom avea din nou o EXPLOZIE a epidemiei”

E.Ş. | 2020-05-19 17:11

Președintele Klaus Iohannis a avertizat românii că trebuie să respecte regulile pentru a evita noi focare, dar, concluzionează președintele, suntem pe drumul cel bun.

România a trecut, de câteva zile, din starea de urgență în starea de alertă. În această scurtă perioadă, am văzut foarte mulți români care respectă în continuare regulile, care poartă măști de protecție și mențin distanțarea socială.

Am văzut, de asemenea, instituții publice și companii private care s-au pregătit foarte bine pentru reînceperea activității și au luat toate măsurile necesare pentru a proteja sănătatea oamenilor.

Din nefericire, au fost în aceste zile și exemple de comportamente în totală contradicție cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții.

”Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Procedând așa, s-au pus atât pe ei, cât și pe ceilalți în pericol.

Dragi români,

Virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenție, cu atât cresc șansele noastre, ale tuturor, să controlăm și, în cele din urmă, să stopăm definitiv epidemia. Altfel, există în mod real riscul de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor. Iar în acest moment, trebuie să vă spun că, dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri.

Solicit autorităților locale să își asume, odată cu starea de alertă, un rol mai ferm, un rol proactiv, în gestionarea situației în comunitățile pe care le administrează.

Am reușit până acum să controlăm epidemia, iar măsurile pe care le-am luat pe parcursul stării de urgență și-au dovedit eficiența.

Au fost două luni foarte grele pentru toți, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua, încet-încet, un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți.

Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ.

Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc, unii din inconștiență, alții din rea-voință, dezinformări și propagă tot soiul de teorii ale conspirației cu scopul de a cultiva neîncrederea în rândul cetățenilor.

Aceste abordări care contestă gravitatea virusului sunt nocive, pentru că mistifică evidența, erodează autoritatea statului și pot crea breșe, afectând solidaritatea și responsabilitatea socială, care sunt fundamentale pentru a putea depăși cu bine această perioadă dificilă.

Când am fost uniți într-un efort național, cu toții - cetățeni responsabili, specialiști și guvernanți - am reușit să salvăm vieți și să limităm răspândirea noului coronavirus.

Să nu irosim, dragi români, tot ce am câștigat în aceste două luni cu mari sacrificii!” a declarat președintele Iohannis.


Galerie media:Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
19 Mai 2020

Dar de ce tot o tineti langa cu pandemia asta dle Johannis? faceti alegeri si gata nu mai cautati pretexte ca sa prelungiti ciuma rosie ca incep sa cred ca sunteti intr-un joc dinala pervers de tip KABUKI in care papusarul sef manipuleaza mai multe partide-marionete care cica "se bat".Ori faceti alegeri ori daca nu sa se duca dracului guvernul Bok-Pok al n-shpelea si cu ciuma portocalie de la PDL care se prefac acuma ca sunt "liberali".....chiar nu se mai poate dle Johannis fara suparare dar duca-se dracului de ciuma portocalie
PARAIPAN
19 Mai 2020

Mai "comisare"... vezi ce se intampla daca nu te duci sa il lingi in....poponețul...lui cat o baniță ??? Nu vrea sa te asculte...hai du-te ai înbunează.l
BABUIN
20 Mai 2020

Un IRESPONSABIL spune in ian_ /feb ca acest virus este o simplă răceală....MUIE IRESPONSABILULUI
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.