EVENIMENT

ÎPS Teodosie scapă de cercetarea penală după folosirea aceleași lingurițe la împărtășanie


ÎPS Teodosie scapă de cercetarea penală după folosirea aceleași lingurițe la împărtășanie

E.Ş. | 2020-05-19 16:46

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus pe 14 mai clasarea cauzei plângerii penale formulate de către „Asociația pentru Libertatea de Conștiință”, prin reprezentant legal Emil Moise, anunță Arhiepiscopia Tomisului. În acest caz, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și alți doi preoți erau acuzați de infracțiunea de zădărnicire în combaterea bolilor după ce au împărtășit cu aceeași linguriță credincioșii.

„Lingurița de împărtășire nu este penală”, comenteză Arhiepiscopia pe Facebook, precizând că Parchetul a constatat că infracțiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârșită de către reprezentanții Bisericii, întrucât aceștia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege.

Pe 21 martie, Emil Moise a anunțat că i-a făcut plângere penală împotriva ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. „Marţi am aflat că arhiepiscopul Teodosie face experimente cu vieţile noastre. Acesta a împărtăşit duminică mai mult de 100 de persoane. Adică mai mult de 100 de persoane au primit alcool, una după alta, ducându-li-se aceeaşi lingură la gură, din acelaşi vas. Apoi au fost şterse la gură cu acelaşi prosop. Persoanele stăteau aproape lipite una de alta şi nici arhiepiscopul, nici cei 10 preoţi care îi slujeau nu purtau măşti de protecţie. În urmă cu 2 zile am depus denunț penal împotriva arhiepiscopului”, a precizat el, potrivit buzoienii.ro.

Arhiepiscopul Tomisului nu a ținut cont de recomandările autorităților și BOR nici după încetarea stării de urgență.

În a doua zi după instaurarea stării de alertă, ÎPS Teodosie a împărtăşit mai mulţi copii pe treptele din faţa catedralei Sf. Petru şi Pavel din Constanţa, folosind acelaşi potir şi aceeaşi linguriţă, sfidând regulile impuse în această perioadă pentru siguranţa cetăţenilor.Parerea ta...

CONSTANTIN
19 Mai 2020

Teodosie scapa de dosar penal cum a mai scapat si de dosarrul penal intocmit pentru cheltuirea abuziva a sumelor dobabdite de la UE.Il doare in barba de aplicarea legilor pe mosia sa ,chiar de este platit de statul Roman!!Sa facem toti cum face popa !!
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.