EVENIMENT

Încep interviurile pentru conducerea Parchetului ICCJ. Urmează DNA și DIICOT


Încep interviurile pentru conducerea Parchetului ICCJ. Urmează DNA și DIICOT

Z.P. | 2020-01-14 11:00

Interviurile pentru funcția de conducere a Parchetului ICCJ încep marți și vor continua miercuri, acestea fiind urmate de cele pentru conducerile DNA și DIICOT

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat marţi că procedura este menită să pună capăt provizoratului în Ministerul Public. El a precizat că procedura este transparentă.

”Am optat pentru această peocedură pentru a da incredere ca încercăm să evaluăm toate faţetele capacităţii de conducere a sistemelor publice”, a afirmat Predoiu.

Ministrul a susţinut că astfel poate avea o imagine cât mai completă asupra calităţilor pe care le au candidaţii.

”Adecvarea la funcţie, dincolo de stăpânirea legilor, sunt lucruri pe care le vom lua în considerare”, a anunţat Cătălin Predoiu.

Membrii Comisiei de interviu sunt: procuror Remus Damian Budăi (desemnat de secţia de procurori a CSM); judecator Ioana Bogdan (desemnată de INM); psiholog Marius Babici (desemnat de CSM); prof. univ. dr. Răzvan Cătălin Dobrea (desemnat de rectorul ASE).

Din partea Ministerului Justiţiei fac parte din Comisie: Lidia Barac, Secretar de Stat, avocat Ştefan Ciurescu, consilier al Ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei (preşedintele Comisiei).

Intervalul de timp alocat fiecărui candidat în vederea susţinerii interviului se compune astfel: 30 de minute pentru susţinerea proiectului; 60 de minute pentru întrebări şi răspunsuri. Intervalul orar 12.00 - 13.30 este alocat pentru pauză.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.