EVENIMENT

Gheorghe Flutur, despre numărul mare de infectări cu coronavirus din Suceava: „Eu mi-am făcut datoria”. Președintele CJ-ului ar fi fost tratat regește după ce a fost infectat cu COVID


Gheorghe Flutur, despre numărul mare de infectări cu coronavirus din Suceava: „Eu mi-am făcut datoria”. Președintele CJ-ului ar fi fost tratat regește după ce a fost infectat cu COVID

Mariana Chirila | 2020-03-26 10:48

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, iar miercuri seară, la Digi24, a declarat că nu își reproșează nimic în privința managementului de la spitalul din subordinea sa. Asistenții au postat mesaje pe facebook, cum că președintele CJ-ului a fost tratat regește, față de alți pacienți infectați cu CODID19. Spitalul județean Suceava a devenit focar de COVID19, situația fiind gravă. Medicii spun că nu au materiale de protecție și medicamente.

În miez de noapte, un medic din cadrul Spitalului Județean Suceava, unde au fost depistate 52 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale, dar și al pacienților, a contactat Libertatea. Doctorul, care a solicitat păstrarea anonimatului, dorește să tragă un semnal de alarmă în legătură cu nerespectarea protocoalelor COVID-19 în spital, lucru ce va conduce spre o dramă națională.

-Domnule doctor, ce se întâmplă la Spitalul Județean Suceava? Nu se întâmplă nimic bun. Este o lipsă totală de strategie și de aceea am decis să contactez presa pentru ca Ministerul Sănătății să se sesizeze imediat pentru a mai salva cât se mai poate. -Ieri s-a anunțat că spitalul se va închide pentru dezinfecție și ar urma să fie relocat pentru COVID-19. Așa s-a anunțat public numai că drumul până acolo e greu. În mod normal, toate cadrele medicale și lucrătorii ar fi trebuit lasate în carantină pentru a nu risca să infecteze pe alții. Când ai mai mult de 50 de asistenți și medici pozitivi la COVID-19, toți din spital suntem suspecți de infectare.  ....

În Suceava este haos

În județ există o singură izoletă. Știu asta pentru că unul dintre medicii de la secția de neurochirurgie a chemat echipajul astăzi pentru a transfera la Boli Infecțioase un pacient care a suferit o alterare rapidă a stării de sănătate. Iar la radioscopie s-au văzut pe plămâni semne de infecție cu corona. A așteptat 8 ore pentru a sosi izoleta. Acum am aflat că nu mai sunt filtre de schimb pentru ea. Crede cineva că în aceste condiții măcar transferul pacienților se va face conform protocoalelor de izolare?! 

El a declarat că se simte „din punct de vedere al sănătății, în limite normale, urmez tratamentul”, dar că „nu mă simt bine din punct de vedere a ce se întâmplă în județ, ca om”, potrivit digi24.ro. 

Gheorghe Flutur a spus că nu știe de la cine ar fi putut să ia boala, pentru că a avutfoarte multe întâlniri în ultima perioadă: „Nu cu oameni mulți, dar a trebuit să ne ocupăm de partea de finanțare. Spitalul Județean Suceava a primit și are și acum bani suficienți, peste 27 de milioane de lei le-am acordat numai noi, pentru tot ce înseamnă dotări”.

„Spitalul Județean Suceava este în subordinea Consiliului Județean, el are management propriu cu contract, actul medical este în responsabilitatea echipei manageriale, noi ne-am ocupat din punct de vedere financiar. Sigur că nu ne face cinste ce se întâmplă aici. Ministerul Sănătății a verificat, dumnealor vor trage concluzii”, a adăugat președintele Consiliului Județean Suceava.

El a menționat că Vasile Rîmbu, managerului spitalului, a fost suspendat din funcție. Întrebat dacă nu este târziu, Gheorghe Flutur a răspuns: „A fost verificare din punct de vedere a problemelor în sănătate, făcută de Ministerul Sănătății și măsura a fost luată la solicitatea MS”.

„Nu vreau să scuz pe nimeni, dar fluctuația de oameni a fost foarte mare la Suceava”, a adăugat el, precizând că în spitalul din subordinea sa „peste tot sunt condiții omenești pentru oameni”. „Acesta este un accident regretabil și sigur că trebuie imediat remediat”, a completat Gheorghe Flutur. 

Pus în fața informației că directorul medical al spitalului, Alexandru Macovei, i-a chemat pe toți medicii, infectați sau nu, în aceeași încăpere, iar personalul medical adunat în același loc pentru testare, Flutur a spus că „n-am știut de ele, nu le-am cerut, mi-au răspuns ce au spus și în presă, altceva eu nu am știut, a fost o decizie luată de conducerea spitalului”. „Alții le vor verifica și cine este vinovat trebuie să răspundă în mod categoric”.

Președintele CJ Suceava a mai spus că nu vede motive să fie internat în spital la Iași, iar întrebat dacă are vreo responsabilitate pentru ce s-a întâmplat în județul pe care îl conduce, Gheorghe Flutur a răspuns: „Eu mi-am făcut datoria, în istoria mandatelor mele știe o țară întreagă despre zbaterile mele în ceea ce privește investițiile din domeniul sănătății. E regretabil acest incident care a apărut la Suceava, dar dacă e vorba despre responsabilități, sunt în fișa postului și în contractele de management pe care le au cei de la conducerea acestei unități, dacă e vorba de așa ceva”.

El a mai spus că speră ca acest caz să nu se mai repete și a adus în discuție numărul mare de oameni care revin în județ: „Medicii spuneau la ședințele de analiză, nu sunt sincerii unii să ne spună de unde vin, istoricul bolii”.

„Facem o judecată de valoare emoțională, să dea Dumnezeu să nu fie și în alte părți din România. Eu, care am muncit, n-am luat la restaurant acest virus, l-am luat muncind în această perioadă. Am conștiința împăcată, că am muncit. Sunt lucruri care nu îmi aparțin mie, dacă cineva îmi poate reproșa ceva cin ce trebuia să fac și n-am făcut, să-mi spună. Dacă sunt accidente și cineva e vinovat, atunci trebuie să răspundă. Sunt împărțite responsabilitățile”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că a cerut să ajungă la Suceava aparate de testare, în aceste condiții probele din județ fiind trimise la Iași și la București: „Sunt medici care au așteptat testul 7 zile, trebuie discutate lucrurile franc”.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus marți începerea urmăririi penale in rempentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, deoarece la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.Parerea ta...

SICTIR
26 Mar 2020

FELICITARI PTR CENZURAREA MESAJELOR DESPRE ACEASTA CREATURA....CARE SCRIA NUME PE DEALURI DIN TRUPURI DE OAIE
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.0586