EVENIMENT

Clipe teribile pentru Mircea Dinescu. Soția sa, Mașa, a murit la 58 de ani


Clipe teribile pentru Mircea Dinescu. Soția sa, Mașa, a murit la 58 de ani

Z.P. | 2019-10-29 15:33

Soția scriitorului Mircea Dinescu, Mașa, a murit la vârsta de 58 de ani, după o luptă teribilă cu o boală gravă. Provenită din familia intelectualilor Elena Loghinovskaia şi Albert Kovacs, Maşa Dinescu era unul dintre cei mai valoroși și apreciaţi traducători ai dramaturgiei ruse. Incinerarea va avea loc miercuri, la ora 14,00, la Crematoriul Vitan Bârzeşti.

"Colectivul Teatrului Naţional Bucureşti anunţă cu tristeţe dispariţia prematură, la numai 58 de ani, a colegei noastre, Maşa Dinescu. A fost şefa Secretariatului literar, o bună cunoscătoare de teatru român şi străin, un om de o mare calitate profesională şi umană", potrivit mesajului publicat pe pagina de Facebook a TNB.

În momentul actual, în repertoriul TNB se regăsesc nu mai puţin de cinci spectacole a căror traducere îi aparţine: „Livada de vişini” de A. P. Cehov, r. David Doiashvili, „Revizorul” de N. V. Gogol, regia Felix Alexa, „Sinucigaşul” de Nikolai Erdman, regia Felix Alexa, „Terorism” de fraţii Presniakov, regia Felix Alexa, „UFO” de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop.

În alte teatre, traducerile sale au fost puse în scenă de mari regizori, cum ar fi Andrei Şerban sau Yuri Kordonsky, la Teatrul Bulandra sau la Teatrul Naţional din Cluj.

Foto: bzc.roParerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.