EVENIMENT

Cel mai bogat oraș nu are spital în plină pandemie. Edilul liberal face legea de 24 de ani


Cel mai bogat oraș nu are spital în plină pandemie. Edilul liberal face legea de 24 de ani

Mariana Chirila | 2020-03-25 13:33

Oraşul Otopeni continuă după mult timp să se menţină drept cel mai bogat oraş din România. Atuurile acestuia: panourile publicitare de pe DN1, aflate pe rază localităţii Otopeni, cele mai scumpe terenuri şi clădiri, schimburi comerciale intense cu Bucureştiul, şi prezenţa centrelor comerciale importante pe rază localităţii. Aproape toate băncile prezente în România au deschisă câte o filială şi în acest orăşel. Aşezarea geografică, lângă capitală ţării, atrage zeci de investitori în fiecare an.

Cu toate acestea, locuitorii din Otopeni nu au un spital, o cameră de urgență- unde să se trateze în plină pandemie cu Covid 19. 

Reprezentanții PSD Ilfov îl acuză pe edilul liberal , Silviu Gheorghe Constantin,  primar de 24 de ani și care are Consiliul Local de partea lui, adică majoritatea o au liberalii, că nu a făcut canalizare, spital și infrastructură socio-medicală pentru locuitorii unuia dintre cele mai bogate orașe din România. 

"Are Otopeni spital? Are Otopeni UPU? Are Otopeni cabinete medicale? Nu are! Deși este unul dintre cele mai bogate orașe din România. De ce nu avem ce trebuie la Otopeni? Pentru că banii s-au tocat anual pe prostii: tobogane schimbate lunar, după cum apare în actele Primăriei Otopeni și achiziții fără documente justificative, după cum au constat inspectorii Curții de Conturi", susțin reprezentanții PSD Ilfov. 

Edilii localității Otopeni au aruncat banii pe fereastră, au colectat taxe și impozite cum au vrut și au îndatorat localitatea degeaba: nu au dezvoltat-o. Curtea de Conturi a constatat foarte multe nereguli în ultimii ani, însă edilii au continuat să își bată joc de banul public. Mai mult, nu au recuperat prejudiciile constatate de-a lungul anilor. 

Orașul Otopeni, condus de edilul liberal Silviu Constantin Gheorghe, este localitatea din România cu cel mai mare venit pe cap de locuitor. La un buget de peste 175 de milioane de lei, adică vreo 35 de milioane de euro, revin peste 2.000 de euro pentru fiecare cetățean, în condițiile în care în sectoarele Capitalei venitul nu depășește 350 de euro, pe cap de locuitor. Degeaba, oamenii trăiesc că-n Evul Mediu.

Otopeniul are multe străzi fără canalizare. Asfaltate, aparent moderne, cu proprietăți cochete. La Otopeni e în trend să ridici bloc cu fosă septică, pentru clientela cu pretenții. La care viitorii cumpărători trebuie să se obișnuiască și cu finisajele de lux și cu vidanjă.

Pe unde nu sunt utilități, localnicilor li se spune de ani de zile că stația de epurare a orașului are capacitatea depășită. Bani au fost, dar s-au cheltuit aiurea de actuală administrație. 

Pe de altă parte, se pare că Silviu Gheorghe Constantin, are mare grijă de spațiile verzi din oraș. Așa se face că a alocat în 2013, pentru  5 ani, peste cinci milioane de euro pentru tunderea lianelor formate pe arbori și a spinilor de trandafir.Parerea ta...

GARIELLA
25 Mar 2020

Da' la Voluntari v-ati interesat? "Bani au fost, dar s-au cheltuit aiurea de actuală administrație." Clar, nu? Alo, Puterea, alegerile locale se amana, o sa dati sponsorizarea inapoi
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.0658