EVENIMENT

UPDATE. CARNAGIU pe o şosea din Ialomiţa. Zece persoane au murit şi alte şapte sunt rănite după ce un autotren şi un microbuz s-au ciocnit frontal


UPDATE. CARNAGIU pe o şosea din Ialomiţa. Zece persoane au murit şi alte şapte sunt rănite după ce un autotren şi un microbuz s-au ciocnit frontal

Z.P. | 2019-10-05 09:37

Zece persoane au murit şi alte opt au fost rănite după ce un autotren şi un microbuz s-au ciocnit sâmbătă dimineaţă, în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni. Accidentul s-a produs în jurul orei 05.00, pe DN 2A, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu. Şoferul tirului ar intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul de călători.

UPDATE 10.51. Victimele accidentului rutier petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 5 octombrie 2019, sunt femei. Acestea ar fi trebuit să ajungă la Capitală, acolo unde erau angajate la un supermarket. Din informațiile Realitatea TV ar fi vorba despre Mega Image.

”Anunţăm cu regret faptul că, în dimineaţa zilei de astăzi, am pierdut opt colegi şi alti şapte sunt răniti în ceea ce a fost catalogat drept cel mai grav accident rutier din 2019. Din primele informaţii transmise de purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, accidentul a fost provocat de faptul că, şoferul TIR-ului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul în care se aflau colegii noştri. Suntem alături de familiile îndurerate şi le vom sprijini în toate demersurile necesare”, este mesajul de pe pagina de Facebook a Mega Image.

Conform ISU Ialomiţa, după realizarea intervenţiei integrate pentru descarcerarea persoanelor din microbuz şi acordarea asistenţei medicale, au rezultat 18 victime, dintre care 9 decedate (şoferul tirului şi 8 din microbuz) şi 9 transportate de urgenţă la spital: 3 la Spitalul Slobozia (conştiente); 1 la Spitalul Urziceni (stop cardio-respirator); 5 către Spitalele Bagdasar si Floareasca din Bucureşti (toate conştiente). 

Iniţial erau 9 persoane decedate, însă ulterior, a murit şi unul dintre răniţi, aflat în stare gravă.

Din primele informaţii, rezultă că şoferul autotrenului a intrat pe contrasens. "Cercetările sunt îngreunate doarece ambii şoferi au decedat", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, subinspectorul Ludmila-Marina Dascălu.

La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical SAJ cu 19 autospeciale şi ambulanţe.

Starea pacienţilor

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat la Antena 3 că o femeie de 42 de ani, internată la Spitalul Bagdasar - Arseni din Capitală a fost supusă unei operaţii pentru ruptură de splină, fiind în prezent internată în secţia de Chirurgie.

La acelaşi spital se află şi o femeie de 30 de ani,stabilă hemodinamic, care este internată la Secţia de chirurgie plastică, întrucât are o plagă facială.

Tot la Bagdasar - Arseni este aşteptat şi un pacient, adus cu elicopterul de la Spitalul Slobozia, unde a fost deja supus unei intervenţii chirurgicale pentru ruptură de splină, însă există şi suspiciunea legată de existenţa unei fracturi de coloană.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca se află o pacientă de 39 de ani, cu traumatisme multiple, inclusiv cu traumatism cranio - cerebral, care va fi supusă unei investigaţii la computerul tomograf.

Tot la Spitalul Floreasca a fost adusă o victimă de 45 de ani, cu politraumatisme, inclusiv cranio-cerebral, dar şi cu o fractură de bazin complexă.

Zece persoane au murit şi alte opt au fost rănite după ce un autotren şi un microbuz s-au ciocnit sâmbătă dimineaţă, în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni.Parerea ta...

MULțUMIM... POLITIEI RO"
05 Oct 2019

Drumuri proaste , șoferi lipsiți de experiența șofatului plus șpaga pe carnet și necunoașterea semnelor de circulație aici este o mare problema .
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.