EVENIMENT

Angajat al Penitenciarului Mioveni, vizat într-un dosar de trafic de droguri. Percheziții și rețineri în Argeș


Angajat al Penitenciarului Mioveni, vizat într-un dosar de trafic de droguri. Percheziții și rețineri în Argeș

C.M. | 2020-05-19 13:03

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT au efectuat, marţi, 11 percheziţii la domiciliile unor suspecţi de trafic de droguri şi substanţe psihoactive, fiind vizat şi un angajat al Penitenciarului Mioveni.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, descinderile, la care au participat poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), au avut loc în municipiul Piteşti, în oraşul Mioveni şi în comuna Bascov. Sunt vizate două grupări infracţionale specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

"În cauză s-a reţinut faptul că suspecţii, persoane cunoscute cu activitate infracţională privind traficul de droguri şi produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, de-a lungul timpului au livrat asemenea substanţe potenţialilor clienţi fie pentru consum propriu, fie pentru comercializare către alţi clienţi. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că, din ianuarie 2020 şi până în prezent, membrii uneia dintre grupări, formată din 8 persoane, ar fi comercializat droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, pe raza municipiului Piteşti, în diverse licee şi alte medii frecventate de tineri, dar şi către alţi traficanţi, în vederea comercializării", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în cea de-a doua cauză este vizat un angajat al Penitenciarului Mioveni, consumator de droguri şi etnobotanice.

"Având ca distribuitor principal suspecţii mai sus menţionaţi, cu timpul s-a gândit să profite de funcţia pe care o deţine şi să introducă droguri şi/sau etnobotanice în penitenciar, pentru a le comercializa deţinuţilor sau colegilor de serviciu, obţinând astfel un beneficiu material din diferenţa preţului de vânzare şi cel de achiziţie, fiind cunoscut faptul că în majoritatea cazurilor, procurarea de droguri în cadrul penitenciarului se realizează la preţuri mult mai mari faţă de o tranzacţie similară de droguri în afara penitenciarului, suspectul precizând că el achiziţionează droguri cu preţul 50 lei/gram, dar le vinde cu suma de 100 lei/gram", precizează DIICOT.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile şi cartele SIM, două laptopuri, ustensile susceptibile a fi folosite la prelucrarea substanţelor cu efect psihoactiv, aproximativ 11.000 de lei, 15 de grame de substanţă de culoare albă susceptibilă a fi drog de mare risc, aproximativ 50 de grame de substanţe susceptibile a fi cannabinoizi sintetici şi 200 de grame de fragmente vegetale.

Potrivit unui comunicat al BCCO Piteşti, în cele două cauze sunt vizaţi în total 15 suspecţi. După finalizarea percheziţiilor, 36 de persoane vor fi conduse la audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, acţiunile fiind efectuate cu sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al jandarmilor. Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.