EDUCATIE

Zile libere pentru părinţi în cazul închiderii şcolilor şi a grădiniţelor


Zile libere pentru părinţi în cazul închiderii şcolilor şi a grădiniţelor

Z.P. | 2019-12-10 17:45

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a dat undă verde raportului privind proiectul de lege ce prevede acordarea de zile libere pentru unul dintre părinți în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a alor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu.

Astfel, propunerea acordă deptul unuia dintre părținți de a sta acasă cu copilul, dacă acesta are vârsta de până în 12 ani sau dacă este încadrat în categoria persoanelor cu dizabilități, scrie Mediafax. În situația familiilor monoparentale, zilele libere se acordă părintelul care este și tutorele legal al copilului.

Totodată, conform propunerii legislative, indemnizația pentru fiecare zi liberă se plătește din capitolul aferent cheltuielolor personale din bugetul de venituri al angajtorului și este egală cu salariul corespunzător unei zile lucrătoare.

Proiectul mai prevede ca în cazul în care în urma unor verificări se constată că ambii părinți suau solicitat simultat zile libere, va fi anulată definitiv posibilitatea ulterioară de a mai beneficia de prevederile prezentei legi.

Proeictul urmează să fie dezbătut în plenul Camerei Deputaților, for decizional.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.