EDUCATIE

Vrei să știi mai multe? Noile PROVOCĂRI ale Muzeului Antipa


Vrei să știi mai multe? Noile PROVOCĂRI ale Muzeului Antipa

Roxana Roseti | 2020-02-10 12:22

Fondat în anul 1834, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București adăpostește o colecție de aproximativ 2 milioane de piese, grupate în colecții zoologice, paleontologice, de minerale și roci și etnografice. Cu expoziții care se adresează tuturor categoriilor de public, muzeul este locul preferat de vizitare de către copii și tineri, care descoperă astfel natura înconjurătoare.

Tot timpul există însă ceva nou de oferit publicului. Tocmai de aceea la Muzeul Antipa a început cea de-a treia serie de evenimente din cadrul proiectului MyAntipa. Un demers de educație modernă interdisciplinară, în care știința, arta, lectura și dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de învățare publicului larg. Proiectul inițiat de BRD - Groupe Société Générale, în parteneriat cu muzeul bucureștean este realizat în colaborare cu scriitoarea și managerul cultural Svetlana Cârstean, cunoscută pentru multiple inițiative culturale și educative. Noua serie de evenimente MyAntipa au debutat pe 8 februarie, cu „Incubatorul de lectură”. Un atelier dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, la care participanții au avut ocazia să discute și să-și pună întrebări despre ce înseamnă ficțiunea, ce înseamnă personajul, și cum sunt...gândacii în realitatea muzeală și științifică.

Din secretele laboratorului de Restaurare - Taxidermie

Miercuri, 12 februarie, între orele 18:00 și 20:00, „Intersecțiile la Antipa”îl vor avea ca invitat special pe Radu Pană, specialistul în taxidermie al Muzeului Antipa, ce va destăinui publicului câteva dintre secretele activităţii lui. Laboratorul de Restaurare - Taxidermie are un rol important în conservarea curativă și restaurarea unor bunuri de importanță științifică, deoarece timpul își pune amprenta asupra unor exponate, așa cum sunt cele care au depășit cu mult vârsta de o sută de ani. Dacă cercetătorii sunt cei care aduc din teren materiale biologice într-o stare mai bună sau mai puțin bună, taxidermistul este cel care, prin tehnicile de specialitate, „dă viață” multor animale.

Joi, 13 februarie, de la ora 18:00, va avea loc un tur ghidat special, în cadrul căruia Muzeul Antipa va fi prezentat prin ochii actorului, scenaristului și regizorului Anghel Damian- a jucat în multe piese de teatru și filme și a pus în scenă “Scene din viața insectelor” de Karel&Josef Capek. În cadrul turului, participanții vor afla care este povestea lui Anghel Damian legată de muzeu și ce poate însemna Antipa în viața unui copil sportiv, apoi a unui tânăr actor, pasionat de lume, viață, personaje și interpretare. Participarea la evenimentele MyAntipa este gratuită, în limita locurilor disponibile.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.