EDUCATIE

ULTIMA ORĂ: Ministrul Educației anunță ANULAREA simulărilor


ULTIMA ORĂ: Ministrul Educației anunță ANULAREA simulărilor

E.Ş. | 2020-04-06 22:53

Ministrul Educației, Monica Anisie anunță anularea simulărilor pentru clasele a-VIII-a și a XII-a și înlocuirea acestora cu teste de antrenament.

„Simulările examenelor sunt anulate. Ele au fost înlocuite cu testele de antrenament pentru clasele a VIII-a și a XII-a. Vor fi cinci săptămânal. Rezolvările și baremurile vor fi prezentate la TVR. Elevul trebuie să se pregătească pentru evaluările naționale și pentru bacaluareat. Examenul de rezidențiat s-ar putea susține în luna noiembrie. Salariile profesorilor se plătesc în continuare, nu se pune problema șomajului tehnic” a anunțat Monica Anisie la Realitatea Plus.

Ministrul Educației a reiterat faptul că anul școlar nu va fi înghețat:

„La Ministerul Educației, specialiștii au realizat mai multe variante de lucru pentru posibilitatea reluării cursurilor. Aceste scenarii trebuie discutate cu toți actorii din spațiul educațional: părinți, profesori, elevi și studenți. Nu voi lua nicio decizie care să prejudicieze elevii și studenții. Am spus de la bun început că nu se îngheață anul școlar. Sceariile vor fi luate în calcul doar în momentul în care elevii, studenții și profesorii vor fi în siguranță.”Parerea ta...

CETATEAN
07 Apr 2020

La anu nu va avea nici copii nascuti . Sa vedem lipa elevilor peste 7 ani
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.