EDUCATIE

Șapte MEDALII pentru lotul României la OLIMPIADA Internaţională de Astronomie


Șapte MEDALII pentru lotul României la OLIMPIADA Internaţională de Astronomie

Z.P. | 2019-10-28 17:03

Sub coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), a 24-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie desfășurată la Piatra Neamţ, a adus două medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz lotulului olimpic al României.

Elevii laureati cu aur sunt Daria-Teodora Harabor de la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati si George Cristian Ardeleanu de la Liceul International de Informatica Bucuresti.

La această editie, Daria Hărăbor a reeditat performanţa de anul trecut, de la concursul desfăşurat în Sri Lanka. Eleva a fost îndrumată de profesorii Daniela Domnișoru și Cătălina Caragea. Daria a mai câştigat şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astrofizică, desfăşurată în Ungaria, precum şi medalia de aur la faza naţională a Olimpiadei de Fizică, de la Târgovişte.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Traian Rares Tus de la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare, Teodor Ionut Grosu de la Colegiul National "Gheorghe Vranceanu" din Bacau, Dragos-Andrei Sirghi de la Colegiul National "Stefan Cel Mare" din Suceava si Adrian-Marian Tiripa de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Braila.

Cu bronz a fost medaliata Flavia-Cristina Pascal de la Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt. Totodată, Adrian-Marian Tiripa a obtinut o diploma speciala pentru cel mai bun rezultat la proba observationala.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.