EDUCATIE

Să nu uităm de lucrurile BUNE. Fondat pe când Bucureștiul avea nevoie de o școală: Liceul care face 100 de ani!


Să nu uităm de lucrurile BUNE. Fondat pe când Bucureștiul avea nevoie de o școală: Liceul care face 100 de ani!

Roxana Roseti | 2020-03-19 13:25

10.000 de copii educați, 10 milioane de ore predate și nenumărate personalități formate de Liceul Francez în 100 de ani…Liceul a fost fondat în perioada interbelică, când Micul Paris avea nevoie de o școală care să ofere educație de cea mai înaltă calitate.

Înființată în 1920 în România, Școala Franceză a fost afiliată la Liceul Public Francez creat în 1940. A fost închisă de regimul comunist aflat la putere în 1948 și și-a redeschis porțile în 1960 pentru copiii angajaților Ambasadei Franței. Începând din 1990, după căderea comunismului, Școala Franceză din București a putut să primească din nou copii români. Astăzi, aproximativ jumătate dintre elevi sunt români, ceilalți având 22 de naționalități diferite.

Numit după scriitoarea română Anna, contesa de Noailles (născută Ana Brâncoveanu), liceul se mândrește cu rezultatele excepționale ale elevilor, dintre care aproape 100% promovează examenul de bacalaureat și își continuă studiile în cadrul unor universități din Europa. Acreditată de Ministerul Educației, aparține celei mai mari rețele școlare din lume: AEFE (Agenția pentru Educație Franceză în Străinătate). Școala întâmpină în fiecare an peste 1.000 de elevi în campusul său modern ce prioritizează sportul și cultura, integrând cele mai noi tehnologii (table interactive, săli de clasă dedicate artelor vizuale, muzică, laboratoare de știință, săli de clasă digitale și biblioteci media).

Bacalaureatul francez e recunoscut la nivel mondial

În 2013, liceul s-a mutat într-un nou campus pe Șoseaua București-Ploiești 160A, aproape de cartierele rezidențiale Băneasa și Pipera, unitate ce respectă atât standardele românești, cât și cele franceze. Campusul a devenit de atunci un model pentru unitățile de învățământ ale viitorului, datorită atenției sale deosebite pentru detalii și funcționalitate.

Studenții beneficiază de transport, o cantină care pregătește mese echilibrate aprobate de un nutriționist francez, un after school ce oferă săptămânal aproape 50 de activități sportive, culturale și artistice, precum și un stadion în aer liber, teren de baschet, dojo, sală de sport interioară și sală de dans. Liceul predă cinci limbi: franceza, româna și engleza obligatorii și o opțiune între spaniolă și germană, începând din clasa a V-a. Peste 98% dintre elevi promovează examenul de bacalaureat, față de media de puțin peste 80% în Franța și 67% în România. Majoritatea absolvenților optează pentru universități franceze, unde au locuri asigurate (57%) sau instituții din Olanda (14%), Elveția (9%), România (7%), Regatul Unit (7%) sau Spania (4%). Mulți își continuă studiile la unele dintre universitățile de top din lume, precum HEC, École Polytechnique și London School of Economics, bacalaureatul francez fiind recunoscut la nivel mondial, inclusiv in UE, Regatul Unit si America de Nord.

Plăcerea de a învăța și abilitățile de gândire critică

 „Încurajăm dezvoltarea personală a elevilor noștri și îi pregătim să devină cetățeni globali, dezvoltându-le autonomia, plăcerea de a învăța și abilitățile de gândire critică pentru a le deschide calea către cele mai bune universități din lume. Ne mândrim cu excelență în predare, lucru întărit de rezultatele de top ale copiilor la examenele școlare, precum și de realizările lor deosebite de pe parcursul vieții, mulți devenind membri valoroși ai societății. Suntem mai mult decât o școală, suntem totodată un partener de încredere, responsabil pentru o perioadă vitală a evoluției elevilor, și datorită asociației active de alumni care au construit o comunitate strânsă în jurul școlii, vedem că și ei apreciază dăruirea noastră”, spune Carole Soulagnes, Director al Liceului Francez Anna de Noailles.

.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.